30. 11. 2021.
Banjaluka: Od 113 autobusa samo 21 ispravan

Banjaluka: Od 113 autobusa samo 21 ispravan

Pokisli putnici na liniji broj 10 od Obilićeva do Autobuske stanice

Iako u ovoj firmi ističu da imaju najmlađi vozni park, dvadesettrogodišnja Banjalučanka Slobodanka Mitrić navodi da je u autobusu u koji je ušla na stajalištu kod “Vodovoda” oko osam sati, primijetila da s krova u dijelu iza vozača, kuda putnici prolaze, kapa voda, pišu Nezavisne novine.

Slična situacija nedavno se dogodila i na liniji broj 29 Banja Luka – Priječani, na kojoj, takođe, saobraća autobus “Autoprevoza”.

Ljiljana Popović iz Šušnjara, koja je toga dana putovala na toj relaciji, kazala je da je tokom vožnje prilikom prelaska autobusa preko lokve voda uletjela u vozilo.

“Putnica koja je sjedila pored točka ostala je zatečena jer se odjednom ispod njenih nogu pojavila voda. Iako nam je u tom momentu situacija bila pomalo komična, nije nam bilo drago jer smo mi platili kartu koja bi trebalo da nam obezbijedi pristojnu vožnju”, navela je Popovićeva.

U poduzeću “Autoprevoz” danas nisu željeli komentarisati navode građana u vezi s ovom problematikom, a Draško Talijan, predsjednik Udruženja vozača i automehaničara gradskog i prigradskog prevoza putnika, koji je ujedno i vozač u preduzeću “Autoprevoz”, kazao je da su autobusi na liniji broj 10 stari oko dvije godine te da nije upućen u to da već prokišnjavaju.

Problemi s kojima se bore autoprevoznici putnicima su ponekad i komični. Tako je onima koji su ovih dana putovali linijom broj 20, autoprevoznika “Aldemo-Turs”, koja saobraća na relaciji od autobuske stanice do Paprikovca (Ulica Ranka Šipke). Oni kažu da se u prozoru njihog autobusa između stakala nakupilo toliko vode da ih podsjeća na akvarijum.

“S obzirom na to da ta voda u prozoru nije čista, nego u njoj pliva nešto zelenkasto, kao u barama, vjerujem da se voda často nakuplja u njemu. Nije to problem, više je smiješno”, kazala je Dragica R.

(Radiosarajevo.ba)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender