30. 11. 2021.
Nema opasnosti od poplava u Srpskoj

Nema opasnosti od poplava u Srpskoj

Srbac: Vrbas poplavio 200 hektara oranica, 15 domaćinstava blokirano

Vrsajković je naveo da će ozbiljne štete od poplava pretrpjeti i mještani sela Prijebljezi, Nožičko, Povelič, Sitneši i Srđevići, gdje je bio oštećen asfaltni put Prnjavor – Srbac, ali je popravljen.

On je rekao da su predstavnici Civilne zaštite rano jutros obišli ugrožena poplavljena područja i utvrdili da će štete na usjevima i imovini biti velike u više domaćinstava.

“U naseljima Kukulje, Lilić i Razboj pod vodom se nalazi oko 200 hektara oranica koje su pod ozimim usjevima ili su bile pripremljene za sjetvu”, kaže Vrsajković.

Prema njegovim riječima, zabrinjava i nagli porast vodostaja rijeke Save, koji je jutros na mjernom mjestu u Srpcu iznosio 710 centimetara, što je za 111 centimetara više nego juče. Do proglašenja redovnih mjera od poplava ostalo je još 150 centimetara.

Vrsajković je najavio da je za danas u popodnevnim časovima najavljen dolazak vršioca dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Veseljka Eleza koji će se lično uvjeriti u to kakve su posljedice od poplava u srbačkom kraju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender