21. 01. 2022.
U nedjelju parastos za žrtve Jasenovca

U nedjelju parastos za žrtve Jasenovca

U nedjelju parastos za žrtve Jasenovca

U 10.30 časova planiran je polazak dva autobusa ispred Sportske dvorane i jednog ispred crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici, potvrđeno je u opštinskoj upravi Kozarske Dubice.

Besplatan prevoz obezbijeđen je i za učenike Osnovne škole “Majka Knežopoljka” u Knežici, a polazak je predviđen u 10.00 časova.

Načelnik opštine Mile Zlojutro pozvao je građane Kozarske Dubice i ostalih opština da u nedjelju, 27. aprila, dođu u Spomen-područje “Donja Gradina” i prisustvuju komemorativnom skupu i parastosu svim nevinim žrtvama logora Jasenovac.

Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini utvrdio je program za obilježavanje tog komemorativnog događaja koji će početi sutra u Kozarskoj Dubici Memorijalnom akademijom na kojoj će biti izveden oratorijum “Golgota jasenovačka”.

U Donjoj Gradini i Jasenovcu ubijeno je više od 700.000 nevinih ljudi. Gradina je sve vrijeme postojanja logora Jasenovac ulazila u njegov sastav, a ustaše su tu izvršile genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Logor u Donjoj Gradini formiran je 1941. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender