Berluskoniju 7 godina zatvora!

Berluskoniju 7 godina zatvora!

Berluskoni: Po Nijemcima, nikada nije ni bilo koncentracionih logora

“Prema Nijemcima, nikada nije ni bilo koncentracionih logora”, rekao je Berluskoni u komentaru usmjerenom prema predsjedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu.

Berluskoni je stao u odbranu svojih komentara iznesenih 2003. kada je Šulcu ponudio ulogu “kapa” u filmu. “Kapo” je zatvorenik logora, koji je zadužen za nadzor ostalih logoraša.

Šulc je kandidat stranaka lijevog centra za predsjednika Evropske komisije.

Berluskoni se kandidovao na izborima za Evropski parlament ispred svoje stranke “Naprijed Italija”, uprkos presudi zbog poreske prevare.

“Nisam želio da ga uvrijedim. Ali, za ime Boga, prema Nijemcima, nikada nije ni bilo koncentracionih logora. Ima jedan čovjek, po imenu Šulc, koji ne voli Berluskonija ili Italiju. Glasanje za ljevicu znači glasati za njega”, istakao je Berluskoni.

Partija evropskih socijalista /PES/ kritikovala je Berluskonijeve komentare kao “podle” i pozvala je Partiju evropskih naroda /EPP/, kojoj pripada stranka bivšeg premijera, da osudi njegove riječi.

“Berluskonijevi komentari su uvreda cijelom njemačkom narodu, a ne samo Martinu Šulcu. Štaviše, to je ciničan pokušaj da se skrene pažnja sa stvarnih problema u ovim izborima poput potrebe za zapošljavanjem i rastom u Evropi”, rekao je predsjedavajući PES-a Sergej Stanišev.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender