27. 09. 2021.
Vodolija brzo zaboravlja, Rak trpi, Ovan ima kratak fitilj…

Vodolija brzo zaboravlja, Rak trpi, Ovan ima kratak fitilj…

Bik i Blizanac ignorišu, Rak i Lav preuveličavaju probleme

Ovan se odmah hvata u koštac s problemom

ovanPripadnici ovog znaka po svojoj prirodi su nestrpljivi i na prvu pojavu problema, ne samo da su spremni odmah da reaguju, već ni ne znaju drugačije. Insistiraju na tome da se situacija odmah popravi, a u tome će se maksimalno angažovati, tražiti pomoć drugih i boriti se svim raspoloživim sredstvima. Iako je njihova borbenost pohvalna, ako ne mogu ništa da učine, dugo će se osjećati nemirno i bijesno pa neće biti u stanju da “puste” problem.

Bikovi su majstori u ignorisanju problema

bikPripadnici ovog znaka majstori su u racionalnom pristupanju teškim situacijama, a zapravo je riječ o tome da će oni koliko god dugo mogu da ignorišu problem i čekaju da se on riješi sam od sebe. Kako su strpljivi, tek će ih najteže situacije izbaciti iz takta, no čak i tada će pokušati da pronađu rješenje koje će imati najmanje posledica za njih. Ako je za nastalu situaciju neko drugi kriv, pokušaće da se osvete.

Blizanci će se brzo uznemiriti, ali i smiriti

blizanciPripadnici ovog znaka prvo će vrlo emocionalno da reaguju i problem da dožive tragično, ali istom brzinom će se smiriti i sami sebe uvjeriti kako nema smisla previše da se nerviraju. Na početku će svima da kažu o čemu je riječ i očekivati pametne savjete, a do tada će očekivati da se situacija riješi sama od sebe i imaće vjeru u pozitivan ishod situacije.

Rak se teško distancira od problema

rakPripadnici ovog znaka u teškim životnim situacijama znaju da preuveličavaju i tada im se sve oko njih čini crno. Dok god se problemi ne riješe, oni će razmišljati, tugovati i provoditi besane noći. Sposobni su dugo da trpe takvo emocionalno stanje, a nakon što jednom sve prođe, sami će se sebi čuditi zašto su se tako dugo nepotrebno uzrujavali.


Prva reakcija Lava je vikanje

lavPripadnici ovog znaka ljubitelji su stabilnosti i predvidljivog toka događaja u svom životu, pa ih nenadani problemi lako izbacuju iz takta. Tada postaju ljuti na cijeli svijet i sve im se čini nepravedno, a svoje frustracije mogu da izbace i na druge u svojoj okolini. Tada će preći u aktivnu fazu i razraditi plan rješavanja problema, a ako ga uspješno savladaju osjećaće se kao veliki pobjednici.

Djevice su navikle na rješavanje problema

djevicaPripadnici ovog znaka pravi su analitičari koji su nekako navikli da se često susreću s problemima, ili to barem oni tako vide. Zbog toga su razvili cijeli mehanizam nošenja s teškim situacijama, od logičnog promišljanja, tvrdoglavog stava do približavanja i traženju pomoći od drugih. Na kraju neće poslušati tuđe savjete, već napraviti po vlastitoj intuiciji i već se hvatati u koštac s novim problemima.

Vaga će od problema napraviti filozofiju

vagaPripadnici ovog znaka skloni su beskonačnim analizama, zamišljanju različitih scenarija i razvijanju taktika kako što prije prebroditi neku životnu krizu. Savjetovaće se s drugima i rado poslušati savjete ljudi od povjerenja, a nakon što se situacija riješi shvatiće da su od sopstvenog problema napravili projekat iz kojeg su naučili važne lekcije.

Škorpija smireno razmatra mogućnosti

skorpijaNa prvu pojavu mogućih problema u životu pripadnici ovog znaka neće brzopleto reagovati, već će promišljeno promatrati kako se situacija razvija. Ako je neko drugi kriv za nastalu krizu, sav će svoj bes usmjeriti na njega kako bi se osjećao lakše, no sve posljedice će za sebe prihvatiti kao nužno zlo u životu. Nakon što problemi prođu, nastaviće sa svojim životom kao da se ništa nije dogodilo.

Strijelac će preispitati i najmanje detalje

strijelacPripadnici ovog znaka poput Vaga problemima pristupaju pretjerano filozofski, pa će analizirati sve što je dovelo do toga i ko je sve uključen. Na to bespotrebno troše energiju, a ni sami sebi ne mogu da pomognu, a skloni su i sebe da krive zbog toga što su završili u nezgodnoj situaciji. Najbolje je da konačne odluke ne donose brzopleto, već sve prespavaju i tada razmisle o daljim koracima.

Jarac gleda kako da se što prije izvuče

jaracZa pripadnike ovog znaka važi pravilo da je problem veliki onoliko koliko dugo ga muči, pa će dati sve od sebe da se loša situacija što prije završi. Disciplinovano će preuzeti krivicu na sebe, povući se u i sopstvenoj privatnosti razmišljati koji je sljedeći potez najpametniji, a nosi najmanje posljedica za njih. Nakon što sve bude iza njega, odmah će povući sve moguće korake kako se nešto slično ne bi ponovilo.

Vodolija će i u lošem tragati za pozitivnim

vodolijaPripadnici ovog znaka imaju snažan poriv da gledaju na moguća pozitivna rješenja u svakoj situaciji, pa čak i ako u to sami ne vjeruju. Osim što će sami sebi “mantrati” da će sve brzo proći, oni će se povjeriti tek nekome ko im je najbliži, jer ne želi da drugi znaju kako ga nešto muči. Nakon što jednom prođu, sve će probleme brzo zaboraviti da im ne bi kvarili svakodnevicu.

Ribe se hrabro nose sa životnim izazovima

ribeIako se pripadnici ovog znaka često opisuju kao preosjetljivi, oni će u ključnim trenucima odlučiti kako će poslije biti vremena za plakanje, a sada moraju da urade sve što je u njihovoj moći da se ono što ih muči što bezbolnije riješi. Takav su pozitivan stav zauzeli već u ranoj mladosti, jer su navikli često da budu u teškim situacijama ili ih barem tako posmatraju. Sanjariće o danu u kojem će sve biti zaboravljeno i to će im pomoći da prebrode svaki izazov.

(24sata)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender