27. 09. 2021.
EXIT dovodi disko kraljicu Gloriju Gejnor

EXIT dovodi disko kraljicu Gloriju Gejnor

EXIT dovodi disko kraljicu Gloriju Gejnor

Gotovo četiri decenije na sceni, sa dvadeset objavljenih albuma, velikim brojem hitova i brojnim najznačajnijim muzičkim nagradama, milionima i milionima radijskih emitovanja, nastupima na najvažnijim svjetskim događajima, legendarna Glorija Gejnor svojim impresivnim glasom i moćnom pojavom održaće na glavnoj bini EXIT festivala svojevrsni čas muzičke istorije!

O njenom značaju govori i činjenica da su specijalno za nju čuvene Grammy nagrade kreirale posebnu kategoriju ‘Najbolja disko ploča’, što je čini jedinom dobitnicom ovog priznanja u istoriji!

Nakon sjajnog i sada već čuvenog gostovanja disko kralja Nille Rodgersa u okviru prethodnog izdanja festivala, publika EXIT-a ća imati priliku da čuje najveće hitove legendarne disko kraljice, “Never Can Say Goodbye”, “Let Me Know (I Have A Right)”, “I Am What I Am”, ali i najpoznatiju verziju čuvene pjesme “Can't Take My Eyes Off You”.

Raskošni, prepoznatljivi glas poznate pjevačice i ujedno jedan od najvažnijih ženskih vokala svih vremena već gotovo četiri decenije dominira na svjetskoj muzičkoj sceni, još od momenta kad je njena verzija “Never Can Say Goodbye” 1975. dostigla prvo mjesto tek osnovane Bilbordove liste disko hitova.

Najveći hit legendarne dive, “I Will Survive”, i nakon 35 godina i dalje važi za jednu od najvećih pjesama svih vremena i nezvanična je himna ženske emancipacije. Pjesma je dostigla prvo mjesto američke “Bilbord hot 100” liste u dva navrata i obrađena je preko 200 puta.

Septembra 2005. godine američka pjevačica i njen najveći hit “I Will Survive” primljeni su u Disko kuću slavnih, a jedan od najznačajnijih muzičkih programa VH1 odao je priznanje ovoj vanserijskoj umjetnici stavivši ovu pjesmu na prvo mjesto liste 100 najboljih dens izdanja svih vremena. Prije dve godine, “I Will Survive” uvrštena je kao jedna od svega 25 pjesama primljenih u Gremi kuću slavnih!

Singl “I Am What I Am”, koji je dostigao top 10 Bilbordove liste disko hitova, dodatno je zakucao njen muzički status. Tokom devedesetih, disko diva uplovila je u glumačke vode, i zapaženim rolama u veoma popularnim serijama “Vesele sedamdesete” i “Ali Mekbil”, dodatno pokazala raskošnost svog talenta, apsolutno briljirajući i na Brodveju u mjuziklu “Smokey Joe's Café”.

Petnaesto izdanje Exit festivala je u znaku velike osmodnevne Exit avanture koja nas vodi na Rock@Exit festival 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na Exit festival, koji se na istom mjestu održava od 10. do 13. jula, kao i na Sea Dance festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

(b92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender