27. 09. 2021.
Obama u martu na samitu SAD- EU

Obama u martu na samitu SAD- EU

Obama: Cijeli svijet protiv Rusije

Obama, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Maleziji u sklopu svoje azijske turneje, odbacio je predlijoge da SAD same uvedu šire ekonomske sankcije protiv Rusije i istakao da SAD i Evropa moraju da djeluju zajedno, prenijela je agencija AP.

“Važno je da preduzmemo dodatne mjere kako bismo Rusiji poslali poruku da destabilizujuće aktivnosti u Ukrajini moraju da budu obustavljene”, rekao je Obama, dodajući da postoje jaki dokazi da Rusija podstiče destabilizujuće aktivnosti na istoku i jugu Ukrajine.

Predsjednik SAD je dodao da zvanična Moskva želi da prikaže ukrajinsku krizu kroz prizmu hladnog rata, kao da su Vašington i Moskva na suprotstavljenim stranama. Obama je istakao da se ne radi o tome, već o nezavisnosti i suverenitetu Ukrajine.

On je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa malezijskim premijerom, poslije prethodno održanog sastanka u četiri oka, takođe dodao da će SAD pružiti svu moguću pomoć Maleziji u potrazi za avionom “Malezija erlajnsa” koji je nestao još prije sedam nedjelja na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu.

(agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender