14. 07. 2020.
Poskupjelo gorivo u Srpskoj

Poskupjelo gorivo u Srpskoj

Poskupjelo gorivo u Srpskoj

Na benzinskoj pumpi “Nestro petrola” u Gradišci kazali su da je u posljednjih sedam dana gorivo dva puta poskupjelo.

“Benzin 98” poskupio je za četiri feninga i sada košta 2,37, dok za litar “benzina 95” vozači sada treba da izdvoje 2,24 što je za dva feninga više nego ranije – kazali su na ovoj pumpi i dodali da za “dizel” vozači treba da izdvoje četiri feninga više, odnosno 2,34 marke, piše Glas Srpske.

I na ostalim benzinskim pumpama “Nesto petrola” kazali su da je prethodnih dana poskupjelo gorivo, te istakli da je osnovni razlog poskupljenja rast cijena u nabavci.

Na benzinskim pumpama “Krajinapetrola” kazali su da se cijena “benzina 98” prethodnih dana nije mijenjala, te da je za litar potrebno izdvojiti 2,32 KM.

– Kod nas je poskupio “benzin 95” za četiri feninga i za litar je sada potrebno izdvojiti 2,24 marke. Dizel je po litri poskupio za tri feninga i sada košta 2,29 KM – kazali su na benzinskim pumpama.

U maloprodaji “Krajinopetrola” kazali su da su nabavne cijene početkom ove sedmice skočile za dva feninga po litri.

– Pratimo kretanje nabavnih cijena i na osnovu njih kreiramo cjenovnike. Za sada ne možemo da kažemo da li će u idućim danima cijena rasti, padati ili se stabilizovati. To sve zavisi od rafinerijskih cijena – kazali su u “Krajinapetrolu”.

Na “Nešković” pumpi kazali su da za sada nisu mijenjali cijene goriva, te istakli da će ih korigovati ukoliko se nastavi trend rasta nabavnih cijena. Ista situacija je i na pumpama “Despotović” u Bijeljini gdje su rekli da u prethodnih 15 dana nisu mijenjali cijene goriva.

Nafta

Cijene nafte juče su varirale. Barel američke “lake” nafte za isporuku u septembru poskupio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 18 centi na 101,15 dolara po barelu. Barel sjevernomorske nafte tipa “brent” za septembarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao je 107,51 dolar, odnosno 21 cent manje nego na kraju jučerašnjeg poslovanja. Analitičari kažu da su zalihe nafte za sedam dana pale za 1,8 miliona barela, a zalihe benzina porasle za 800.000 barela.

“Nestro petrol”

“benzin 98” 2,37 marke
“benzina 95” 2,24 marke
“dizel” 2,34 marke

“Krajinapetrol”

“benzin 98” 2,32 marke
“benzin 95” 2,24 marke
“dizel” 2,29 marke

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender