08. 12. 2021.
Banjaluka: Brojne manifestacije povodom obilježavanja Dana bez automobila

Banjaluka: Brojne manifestacije povodom obilježavanja Dana bez automobila

Banjaluka: Brojne manifestacije povodom obilježavanja Dana bez automobila

Na dan bez automobila, u ponedjeljak, 22. septembra, između ostalog, na dva časa biće obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića. U tom periodu, biće izvršeno mjerenje aerozagađenja.

Svojim učešćem u manifestaciji na Trgu Krajine pojedini sportski klubovi ukazaće na značaj zdravog života, a dijeljenjem besplatnih karata za javni prevoz u vremenu od 11 do 13 časova tog dana na stajalištima ispred RK „Boska“ i „Pošte“ podsjetićemo sugrađane na važnost upotrebe javnog prevoza.

Takođe, u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, na Trgu Krajine već je započela edukacija djece na poligonu kroz simulaciju saobraćaja sa iscrtanim ulicama, pješačkim prelazima i semaforima. Zainteresovani mališani imaće priliku da na ovom poligonu do kraja septembra usvoje osnovna znanja o saobraćaju.

I ovogodišnje obilježavanje „Dana bez automobila“, Grad Banja Luka realizuje uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto saveza RS i autoprevoznika koji obavljaju javni prevoz na području grada.

Paralelno sa obilježavanjem Evropske nedjelje mobilnosti, realizovaće se i aktivnost pod nazivom „Parkiraj pametno, parkiraj propisno!“, čiji je cilj eliminisanje parkiranja vozila na trotoarima i drugim površinama namijenjenim za kretanje pješake i biciklista, odnosno podizanje svijesti građana o značaju pravilnog parkiranja vozila i unapređenju bezbjednosti pješaka. Pojačane kontrole u vezi s tim imaće i Komunalna policija Grada Banja Luka.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender