02. 12. 2021.

Besjeda otvara 19. Sajam knjige, školskog pribora i kancelarijske opreme

Sajam se održava pod motom “Knjiga je jedinstvena, prenosiva magija…”, a zaljubljenici u knjigu imaće priliku da već od 10 časova razgledaju blago koje će izlagači predstaviti na svojim štandovima.

Vrata sajma biće otvorena do 22. septembra u vremenu od 10 do 22 časa, a čitaoce koji dođu u potragu za dobrim štivom očekuju najnovija izdanja, kao i klasici koji nikada ne izlaze iz mode i uvijek su traženi.

Dobitnici tradicionalnih nagrada “Moštanica” za izdavački poduhvat, “Liplje” za savremenu književnost, “Gomionica” za knjigu za djecu i “Stuplje” za njegovanje srpske tradicije i pravoslavne duhovnosti biće proglašeni 19. septembra u 12 časova.

– Odluku koji su naslovi knjiga prijavljenih izdavača dobili nagrade donijeće žiri u sastavu Mirko Vuković, Danijel Dojčinović i Sanja Macura – kazala je rukovodilac sajma knjige Petra Ivić.

Što se tiče izdavačkih kuća iz Republike Srpske i FBiH svoja nova izdanja predstaviće izdavačke kuće “My Book”, “Biblioner”, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, Udruženje izdavača RS, “Novosti”, “Naklada Mate” i mnogi drugi.

Kao i svake godine učestvovaće i izdavači iz Srbije, a posjetioce uvijek privuku kvalitetna izdanja “Lagune”, “Malog princa”, “Svetigore”, “Vulkana”, “Službenog glasnika”, ali i drugih srpskih izdavača.

– Svakodnevno će biti održavane i promocije izdanja koja su se pojavila u toku protekle godine, a ljubitelji pisane riječi imaće priliku da se druže sa književnicima i razgovaraju o njihovim djelima – najavila je Ivićeva i dodala da se ulaznica naplaćuje jednu marku.
Promocija

Promocija romana “Noć na Uni”, autora Ranka Risojevića, nagrađenog ovogodišnjom “Zlatnom sovom” koju dodjeljuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo najavljena je za 18. septembar.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender