27. 11. 2021.
“Borci za novu politiku”: Naš cilj je mijenjati navike

“Borci za novu politiku”: Naš cilj je mijenjati navike

“Borci za novu politiku”: Besplatno zdravstvo za sve građane i jačanje pravosuđa

Zalažu se da zdravstvo bude plaćeno iz budžeta, da bude besplatno za građane, bez obzira na status i zaposlenje. Ovjeravanje zdravstvenih knjižica trebalo bi da ode u istoriju. Oni koji tvrde da ovo ne može da se plati – borci za novu politiku tvrde: to nije istina.

Problem je, kako navode, u tome što u javnoj upravi, javnim preduzećima, školstvu i zdravstvu postoji više od 30 odsto viška zaposlenih po partijskoj liniji.

“Davimo se u namještenim i skupim tenderima i korupciji, imamo iskrivljen poreski sistem, koji odgovara bogatima, a novac poreskih obveznika poklanjamo tajkunima u ime sumnjivih projekata.

Ne možemo da imamo parazite koji zloupotrebljavaju sistem, a da budemo socijalno odgovorna država”, navodi Koalicija “Borci za novu politiku”.

Izborni štab koalicije Borci za novu politiku raspolaže podatkom da je čak 18,8 milijardi maraka u BiH posljedica kriminala i korupcije.

Za to vrijeme, kažu u koaliciji, pravosuđe pod uticajem politike spava i pored ogromnog broja podnesenih krivičnih prijava i neriješenih predmeta.

Smatraju da je jedna od ključnih stvari za ozdravljenje pravosuđa otklanjanje političkih pritisaka i mehanizama kontrole, mehanizmi provjere finansijskih izveštaja i imovinskih kartona sudija i tužilaca, te mnogo strože sankcije.

Borci za novu politiku zato pozivaju časne sudije i tužioce da dignu glavu i priključe se borbi za ozdravljenje ovog društva, tako što će se izboriti, prvenstveno, za dignitet svoje profesije. (RTRS)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender