02. 12. 2021.
Đokić: Potrebno pomoći Srbima u FBiH

Đokić: Potrebno pomoći Srbima u FBiH

Đokić: Potrebno pomoći Srbima u FBiH

“Srbija prema Bošnjacima ima politiku izuzetno velike posvećenosti i podrške, a srpski narod u FBiH živi na margini i u uslovima ekonomske zapuštenosti”, rekao je Đokić u Beogradu nakon sastanka sa Dačićem, koji je i lider SPS-a.

Đokić je naglasio da Republike Srpska mora da promijeni odnos prema tom kraju i da treba da donese poseban zakon koji bi joj omogućio da pruži pomoć stanovnicima tog, ali i ostalih krajeva u FBiH, gdje Srbi žive u sličnim okolnostima.

On je rekao da je Dačiću predložio da, prema modelu Banjaluke, Srbija uspostavi konzularne dane u Brčko distriktu, što bi bilo od velikog značaja za tamošnje Srbe i dodao da je Dačić prihvatio njegov poziv da uskoro posjeti Brčko.

Đokić je istakao da je i prilikom ovog susreta Dačić ponovio privrženost Srbije Dejtonskom sporazumu i dodao da sa Dačićem nije razgovarao o poziciji Srbije u odnosu na ukrajinsku krizu.

On je naglasio da je zajedno s Dačićem analizirao mogućnosti dalje ekonomske podrške koju bi Srbija mogla dati Republici Srpskoj, odnosno BiH, imajući u vidu Sporazum o socijalnom osiguranju, kojim je definisana oblast rada.

Sastanak Dodika i Putina izuzetno značajan za Srpsku

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić ocijenio je da je sutrašnji sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom izuzetno značajan i predstavlja nastavak kontinuiteta dobrih odnosa i uzajamne podrške.

Đokić je nakon sastanka sa potpredsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem rekao da je Dačića upoznao sa efektima posjete predsjednika Dodika i premijera Republike Srpske Željke Cvijanović Moskvi i da mu je preneo šta će tamošnji dogovori značiti za Srpsku u ovom trenutku.

“Prenio sam Dačiću da će kredit koji su Dodik i Cvijanovićeva dogovorili u Moskvi značiti veliku podršku budžetu Republike Srpske. Posebno značajan za Srpsku je i gasni sporazum, koji će obezbijediti snabdijevanje gasom mimo ‘BH gasa'”, rekao je Đokić novinarima u Beogradu, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender