05. 12. 2021.

Tadić: Imamo jasnu viziju razvoja RS

Tadić je poručio i da će kao predsjednik Republike Srpske neumorno raditi kako bi od RS napravio slobodnu, demokratsku, pravnu, ekonomski održivu i društveno odgovornu državu.

“Dostojanstveno ću predstavljati RS pred međunarodnom zajednicom. Služiću kao uzor našoj omladini. Prije svega, vidim da narod ove zemlje, ma koliko se patio svakoga dana, nije izgubio nadu da će stvari krenuti na bolje. Dijelim njihovu nadu i zbog toga želim da budem njihov predsjednik, kako bih mogao da uradim sve što je u mojoj moći što bi im obezbjedilo normalan život”, rekao je Tadić za Agenciju ONASA.

Obećao je da će onog trenutka kada uđe u Kabinet predsjednika, “stati u kraj sistemu ‘partijske države'”.

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika RS kazao je da ekonomske odluke moraju uzimati u obzir potrebe građana i nacionalne interese, “a ne bankovne račune i lične želje nekolicine koja je povezana sa vladajućom strankom”.

Tadić je naveo da je u RS pristup borbi protiv korupcije potrebno prilagoditi onom koji je Aleksandar Vučić primjenio u Srbiji.

“Moramo stati u kraj zapošljavanju zasnovanom na tome kojoj partiji pripadate i staviti samo kvalifikovane ljude u državna preduzeća i na pozicije u vladi. Nakon toga, moramo početi sa primjenjivanjem SDS-ovog ekonomskog programa, na koji smo veoma ponosni”, poručio je Tadić.

Dodao je da SDS ima niz korisnih mjera u svom ekonomskom programu, dizajniranih kako bi se podstakla industrija i poljoprivreda, popravilo fiskalno stanje i stvaranje novih radnih mjesta.

“Na primjer, kancelarija za brze odgovore, smanjenje javnog sektora, stvaranje fonda za posticaje u poljoprivredi kako bi se povećao izvoz i još mnogo toga. Moramo održati u životu nadu mladih ljudi, kako ne bi dolazili do zaključka da moraju napustati zemlju, da bi obezbjedili sebi pristojan život”, navodi Tadić.

Tadić je uvjeren da je ovo ključni trenutak za promjene u Republici Srpskoj.

“Trenutna vlada imala je na raspolaganju osam godina i prema svim mjerilima ostvarili su neuspjeh. Ekonomija nam je u ruševinama. Nezaposlenost raste nevjerovatnom brzinom. Skoro svaki deseti građanin napustio je RS u zadnjih osam godina”, upozorio je Tadić.

Prema njegovim riječima stvari je moguće mijenjati, a svi oni kojima smeta trenutna situacija moraju izaći na izbore 12. oktobra i glasati.

“Ako ostanete kod kuće, to vam je isto kao da ste glasali za Dodika, a ova zemlja sebi ne može da priušti još četiri godine istoga. Sada je najvažnije je da idemo naprijed i da radimo stvari kako treba u budućnosti.

Hajde da radimo zajedno kako bismo učinili naše živote boljima!”, poručio je Tadić.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender