27. 11. 2021.
Željko Mitrović: Nema više “Farme”, okrećemo se urbanoj publici!

Željko Mitrović: Nema više “Farme”, okrećemo se urbanoj publici!

Željko Mitrović: Nema više “Farme”, okrećemo se urbanoj publici!

Bićemo najveći kontent-provajder u regionu, džin evropskih razmjera – ambiciozno je najavio Mitrović i podsjetio da “Pink” trenutno ima 50 kanala koje emituje više od 60 kablovskih operatera.

Akcenat je na četiri nova formata. To su već poznate “Pinkove zvezde” i “Pinkove zvezdice“, zatim takmičenje u duhovitosti čiji je radni naziv” Prvi komičar Srbije” i drugačije koncipiran “Bravo šou“, a za rijaliti programe više neće biti mjesta, baš zbog najavljenog zaokreta u koncepciji.

Prezadovoljan sam rejtingom koje su odmah dostigle “Pinkove zvezde”. Prosječan “šer” je bio 44 odsto, sa “pikovima” i do 52 odsto što je ravno rejtingu fudbalske utakmice kada igraju Srbija i Hrvatska.

02

Poređenja radi , “Zvezde Granda” su u imale u finalu 40 odsto niži rejting, a proseečno preko 60 odsto. “Grandu” hvala što nas je svojom voljom napustio. Zahvalni smo im, sada sami pravimo svoj program. Prvi put se može desiti da neka naša kompanija proda format širom sveta. Visoki rezultati gledanosti zabeleženi su i u BiH, u dijaspori a pogotovo u Crnoj Gori gde je “šer” bio čak 65 odsto – rekao je vlasnik “Pinka” koji je razriješio misteriju da li će uskoro možda početi sa emitovanjem neki od rijaliti šou programa.

Bez obzira na visok rejting koji su imali “Farma”, “Dvor” i slični programi, to je gledala uvek ista grupa ljudi, a sada želimo da proširimo ciljnu grupu gledalaca, i zbog toga ubuduće neće biti ovih rijalitija na “Pinku” – objasnio je Mitrović.

Novitet je i talent takmičenje “Pinkove zvezdice” gde učestvuju kandidati od devet do 15 godina, a za razliku od starijih “kolega” koji pjevaju i folk, mlađi naraštaj interpretira isključivo pop-rok hitove.

03

Deca se bolje ponašaju na sceni, nemaju tremu dok je kod starijih bilo i padanja u nesvest. Od stotinak klinaca, ima dvadesetak hiper-talenata – istakao je Mitrović. Uprkos želji da nikog ne favorizuje, nije izdržao da sa novinarima ne podeli spektakularan nastup desetogodišnje Lane koja je oduševila žiri, a izvesno je da će i publiku ostaviti bez daha.

Prvi čovjek “Pinka” dodao je da će i dalje utorkom biti mjesta za “X factor“, ali će emitovanje najvjerovatnije početi tek po završetku nekog od navedena dva programa, a učesnici će izvoditi najvjerovatnije samo strane numere.

Treći format je šou kabaretskog karaktera čiji radni naziv “Prvi komičar Srbije” će vjerovatno biti promenjen, pošto će se priča proširiti na region. Zainteresovani koji smatraju da su zabavni, duhoviti i plene šarmom moći će da se prijave i, za početak, prikažu umjeće za 30 sekundi žiriju, a ako dobiju “zeleno svetlo”, slijedi trominutno predstavljanje publici.

Ne znam kakvu će gledanost ovo imati, ali možda bude zabavnije od zvezda i zvezdica – prognozira Mitrović. Žiri će, kaže, biti fascinantan, ali o imenima nije htio još uvek da govori, jer ugovori nisu potpisani.

Četvrti projekat, publici uveliko poznat “Bravo šou”, doživeće značajne koncepcijske promjene:

– Reditelj Slobodan Šuljagić ponovo je preuzeo kompletan igrani program “Pinka”, pa će toga biti znatno više u emisiji. “Bravo šou” će ići uživo, samo će se neki skečevi snimati unapred. Biće to igrani program koji će imati i muziku.

04

Jutarnji program će, prema riječima Mitrovića, ubuduće biti više usmjeren ka živim uključenjima, a najavljena je i nova forma političkog tok-šoua “Teška reč”. Prvi gost u nedjelju će biti predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Najavljen je i znatno kvalitetniji filmski program u novoj sezoni. Obezbeđeno je, kako je rečeno, 3.000 naslova. Od toga će na “zemaljskom” Pinku biti prikazano stotinak filmova, a ostatak na brojnim kablovskim kanalima.

“Pink” uskoro uvodi noćni program. Početak će biti u ponedeljak 29. septembra u ponoć kada se kreće svakodnevno sa emitovanjem visokobudžetne britanske serije “Bordžije”. Nadgradnja sljeduje od 20. oktobra u vidu živog programa radnog naslova “Društvena mreža” sa petoro različitih voditelja, a akcenat će biti na raznim vidovima interaktivnog kontakta sa gledaocima. Što se tiče serijskog dela noćnog programa, uslediće i “Dekster”, “Mjesto zločina: Los Anđeles” i, najvjerovatnije, neka od sezona “Breaking Bad”.

Upravo je ponoć ta prelomna tačka kada počinjemo da se obraćamo izrazito urbanoj publici. Nedostajao je kvalitetan noćni sadržaj, ima populacije koja je u periodu od 12 do dva ujutru budna i toga željna – smatra Mitrović.

Kad je dan u pitanju, od petka će, pa sve do maja 2015., biti emitovano novih 200 epizoda “Sulejmana Veličanstvenog“, a na programu će biti još jedna turska serija “Zuhra“. Zanimljivo je Mitrovićevo razmišljanje na tu temu:

– Pokušaćemo da okončamo njihov period tako što ćemo da prikažemo sve što je značajno. Ne može to da bude doživotni trend, već za godinu-dve biće u značajnom padu.

Što se domaćeg serijskog programa tiče, izdvojen je nastavak snimanja “Zvezdare” na jesen.

(Telegraf)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender