27. 11. 2021.
Banjaluka: Promovisana knjiga “Fajront u Sarajevu” Neleta Karajlića

Banjaluka: Promovisana knjiga “Fajront u Sarajevu” Neleta Karajlića

Banjaluka: Promovisana knjiga “Fajront u Sarajevu” Neleta Karajlića

Karajlić je rekao da je knjiga nastala u njegovim razmišljanjima, sjećanjima i pokušaju da napravi reminiscenciju osamdesetih godina prošlog vijeka.

“Knjiga je nastala u pokušaju da iz sebe izvučem sve što znam o jednom zanimljivom vremenu u kojem je jedan svijet nestajao, drugi nastajao, u kojem su se lomili kapitalizam i komunizam, i u kojem je rok muzika bila religija”, rekao je Karajlić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je knjiga nastala iz nesebičluka, odnosno potrebe da publici koja će čitati knjigu i za 20 godina podari sliku Jugoslavije.

“To je bila zemlja koja je imala svoju priču, svoje loše i dobre strane, ali i zbog koje smo ušli u takav haos kakve su bile devedesete godine. Publika koja je doživjela onu sudbinu koju i ja, nas 150.000 koji su otišli iz Sarajeva, a koji su pročitali knjigu – dijele to osjećanje koje sam ponudio u njoj”, naglasio je Karajlić.

On je dodao da je knjiga uspjela da za Sarajevo i osamdesete godine prošlog vijeka zainteresuje i ljude koji nemaju nikakve veze sa Sarajevom.

Karajlić je naveo da ima koncept za novu knjigu koju je počeo pisati prije knjige “Fajront u Sarajevu”.

“Ali “Fajront” je napravio toliki uspjeh da se bojim da će ljudi, šta god sada da napišem, htjeti da čuju ono staro. Isto je bilo i kada sam napravio “No smoking orkestra”, ljudi su rekli ovo je dobro, ali ono staro “Zabranjeno pušenje” je bolje”, zaključio je Karajlić, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender