30. 11. 2021.
Banjaluka: Uručeno 28 ugovora o subvencijama za samozapošljavanje

Banjaluka: Uručeno 28 ugovora o subvencijama za samozapošljavanje

Banjaluka: Uručeno 28 ugovora o subvencijama za samozapošljavanje

Gavranović je rekao da je vrijednost pojedinačnih ugovora od 4.800 do 8.000 KM, a da su prioritet imali oni koji žele da se bave proizvodnim djelatnostima.

On ističe da je grad Banjaluka u ovoj godini izdvojio 700.000 KM za subvencije za nova radna mjesta, od čega je 500.000 KM predviđeno za podršku proizvodnom, uslužnom i zanatskom sektoru, a 200.000 KM za samozapošljavanje.

“Iskoristili smo priliku da ove privrednike, koji sada ulaze u poslovni svijet, upoznamo sa svim vrstama podrške na koje mogu računati kada je riječ o gradu Banjaluka”, rekao je Gavranović novinarima.

On je naveo da je gradska administracija razvila sistem pribavljanja podataka i da sa privrednicima ostvaruje dobru saradnju u razmjeni informacija, od čega oni imaju veliku korist.

“Posebno raduje što smo danas uručili ugovore i nekolicini privrednika koji dolaze iz višečlanih porodica”, istakao je Gavranović.

On je najavio da će kriterijumi za dodjelu sredstava ubuduće biti znatno blaži, jer je potrebno podržati one sektore koji stvaraju novu vrijednost.

Gavranović je podsjetio da je realizacijom linija pomoći za zapošljavanje i samozapošljavanje otvoreno 96 novih radnih mjesta.

“Očekujemo da taj broj do kraja godine bude 150, jer ćemo realizovati i pomoć za poljoprivrednike za koje je izdvojeno milion KM”, kaže Gavranović.

Branka Brajić, koja je danas dobila ugovor o subvenciji za zapošljavanje, rekla je da je zadovoljna činjenicom da je grad Banjaluka stao iza privrednika koji tek započinju vlastiti biznis.

Ona je dodala će se baviti proizvodnjom namještaja i da već ima poznate kupce za koje će raditi, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender