02. 12. 2021.
Jankovićeva eliminisana u startu

Jankovićeva eliminisana u startu

Jankovićeva eliminisana u startu

Bolja od Jankovićeve u osmini finala bila je Španjolka Gabine Mugurusa u dva seta, 7:6(4), 6:4.

Jankovićeva će ipak ostati u Tokiju jer je u srijedu bila uspešna na startu dublova. Srbija ipak i dalje ima predstavnika u singlu, jer će četvrtfinale igrati Ana Ivanović.

Početak meča nije najavio sličan konačni rasplet, jer je Jankovićeva već u prvom gemu napravila brejk, a potom bila ubedljiva na svom servisu.

Španjolka je uspjela da se brzo vrati i izjednači, ali je Jankovićeva odmah napravila još jedan brejk za 3:2. Uslijedilo je nekoliko gemova u kojima su teniserke bile sigurne na svom servisu, a onda je uslijedio preokret u finišu seta.

Raspao se servis i jednoj i drugoj, uslijedila su tri gema u kojima je pravljen brejk, a za nijansu bolja bila je Mugurusa koji uspijeva da izbori taj-brejk.

I tu je JJ odlično krenula i povela 2:0 uz mini-brejk, ali rivalka opet uzvraća, te joj tri puta oduzima servis i sa 7:4 stiže do seta.

U sličnom ritmu odigran je i drugi set, ovaj put Španjolka prva stiže do brejka za 3:1, Jankovićeva stiže do izjednačenja, ali u novoj seriji brejkova sa obje strane Murugusa odnosi pobjedu sa 6.4, jablja B92.

Španjolka će u četvrtfinalu igrati sa Australijankom Kejsi Delakvom.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender