27. 11. 2021.
Manifestacija “PARK(ing) day” u petak u Banjaluci

Manifestacija “PARK(ing) day” u petak u Banjaluci

Manifestacija “PARK(ing) day” u petak u Banjaluci

Ova manifestacija se prvi put održala 2005. godine u San Francisku i od tada stotine gradova širom svijeta svakog trećeg petka u septembru obilježava ovaj dan.

Pozivamo zainteresovane građane Banjaluke da nam se pridruže u petak, 19.9.2014. godine od 16h do 18h da se družimo uz kafu ili čaj, da igramo društvene igre, čitamo knjige, pletemo, pričamo, itd, te pokažemo da postoji potreba i drugačiji način korištenja javnog prostora.

PARK(ing) day je globalni događaj u kojem građani, umjetnici i aktivisti na nekoliko sati određeni parking transformišu u park, odnosno javni prostor na usluzi svim građanima, ugodan za druženje, relaksaciju, igru i druge slične aktivnosti.

Cilj ove manifestacije jeste da se skrene pažnja na potrebu za više urbanih, otvorenih, javnih prostora u gradu, koji će omogućiti kvalitetniji i humaniji život građana, odnosno obezbijediti prostor za bolju interakciju i kretanje ljudi.

Takođe, cilj ove manifestacije jeste da se pokrene rasprava kako i na koji način se vrši urbanizacija grada, odnosno kako se planira izgradanja i zastupljenost javnih prostora.

Činjenica je da iz godine u godinu Banjaluka sve više ostaje bez javnih prostora, naročito zelenih površina, koje mogu da koriste svi građani Banjaluke, a koji su namjenjeni za rekreaciju, kulturne, sportske i edukativne aktivnosti, navode u Centru za životnu sredinu.

(Kontakt radio)
Foto: Ilustracija

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender