02. 12. 2021.
Mještani Dragočaja: Peticija za hitno rješavanje problema korita rijeke i mosta

Mještani Dragočaja: Peticija za hitno rješavanje problema korita rijeke i mosta

Mještani Dragočaja: Peticija za hitno rješavanje problema korita rijeke i mosta

Prema riječima mještana, dosad je sakupljeno oko 1.200 potpisa, što iznosi petinu od ukupnog broja stanovnika ovog naselja.

“Građanima je već dosadilo da stalno muku muče s poplavama i tim mostom. Zahtijevaćemo da korito rijeke bude očišćeno, produbljeno i prošireno te da urade glavni most”, rekli su mještani za Nezavisne.

Dodaju da se još radi na prikupljanju potpisa te da će peticiju nadležnima predati početkom sljedeće sedmice.

“Muka je natjerala ljude da pokreću peticiju. Neki od nas su samo u toku ovog ljeta bili poplavljeni i po tri puta, ljudi su pogubili sve i poslije vode ostali živa bjeda bez igdje ičega”, pričaju mještani.

Milan Vučković, potpredsjednik Savjeta MZ Dragočaj, kaže da je Savjet u listu prioriteta za narednu godinu stavio čišćenje korita rijeke Dragočajke i radove na mostu.

“Korito rijeke bi trebalo proširiti i produbiti, na drugoj strani most je dosta nizak i uzak, pri većim padavinama ponaša se kao brana, nivo vode se u kratkom roku diže i plavi okolne kuće i objekte”, rekao je Vučković.

Dodao je su u mjesnoj zajednici tražili sastanak s gradonačelnikom u vezi s ovim problemom te da još očekuju njegov odgovor.

“S jedne strane podržavam peticiju građana 100 odsto jer ljudima hitno treba pomoći. Koliko znam, donji dio korita su posljednji put pripadnici SFOR-a očistili poslije rata. Sa druge strane ne bih volio da je peticija ispolitizovana jer je predizborna kampanja u toku”, kazao je Vučković.

Šteta od poplava

U proteklim mjesecima, počevši s majskim poplavama, usljed velike količine padavina na području MZ Dragočaj poplavljeno je oko 20 kuća, čiji su vlasnici pretrpjeli veću materijalnu štetu, a voda je poharala i devet privrednih subjekata. Takođe, na području mjesne zajednice plavljeno je preko 100 pomoćnih objekata.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender