02. 12. 2021.
Poznajete li gospođu Nadu? Holanđanin traži simpatiju nakon pola vijeka

Poznajete li gospođu Nadu? Holanđanin traži simpatiju nakon pola vijeka

Poznajete li gospođu Nadu? Holanđanin traži simpatiju nakon pola vijeka

Sada, pola vijeka kasnije, ovaj holandski profesor želi da pronađe svoju Nadu. Sa tom željom javio se u holandsku emisiju “Uspomene” TV stanice Kro, koja spaja stare ljubavi i izgubljene prijatelje, piše Slobodna Dalmacija.

Martin je ispričao da je 1964. kampovao na hrvatskom primorju gdje je upoznao Nadu. Nažalost, Holanđanin se više i ne sjeća u kom je mjestu bio, ali se sjeća da je Nada na moru bila s bakom.

Jedne večeri je skupio hrabrosti, sjeo pored nje i počeli su da razgovaraju.

“Kad su nam se pogledi sreli, nisam mogao da odvojim oči sa nje… Toliko me je očarala, a vidio sam da i ona mene netremice gleda. Sjećam se da sam pomislio: ‘Bože, kako je lijepa, tako graciozna i tako lijepe plave kose'”, prisjeća se on.

Zajedno su proveli to i sljedeće ljeto, a ostatak godine su se dopisivali. Tada su došli na ideju da Martin dođe kod Nade u Sloveniju i počne da radi u hotelu njenih roditelja.

Međutim, njegov otac se nije složio s tim. Uplašio se da će mu sin otići u nepoznatu zemlju i tamo ostati zauvijek, zbog čega mu je uzeo i sakrio pasoš, pa Martin nije ni mogao da otputuje. Otac je za njega planirao drugačiju budućnost – da odsluži vojsku, završi fakultet i zaposli se u svojoj zemlji.

Poslije neispunjenih obećanja kao da se sve srušilo, pisma su stizala sve rjeđe, a kontakt s Nadom se gubio. Kako je sve prestalo, prisjeća se Martin, ne znam ni sam.

U ljutini i želji da je zaboravi uništio je sva pisma, fotografije i njenu adresu ali sada, pola vijeka kasnije, Martin bi mnogo želio da je vidi i popriča s njom o zajedničkoj mladosti.

Koliko se sjeća, Nada je živjela u Ljubljani, u Lingartovoj ulici, i sanjala je da jednog dana postane doktorka.

Martin je, kaže, proveo lijep život – ima dvoje djece i dvoje unučadi, a supruga mu je preminula u 50. godini.

A Nadu, kaže, nikada nije zaboravio….

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender