05. 12. 2021.
Promotivna biciklistička vožnja i sjećanje na dragog prijatelja biciklistu

Promotivna biciklistička vožnja i sjećanje na dragog prijatelja biciklistu

Promotivna biciklistička vožnja i sjećanje na dragog prijatelja biciklistu

Ovogodišnjim sloganom Evropske sedmice mobilnosti “Naše ulice, naš izbor” se želi skrenuti pažnja na preispitivanje našeg viđenja urbanog prostora. Tokom čitave sedmice odnos između korištenja javnog prostora i kvalitete života će biti analizirana. Ovogodišnjim sloganom se praktično pozivaju građani svih gradova i mjesta da utiču na planiranje grada u kojem bi oni voljeli da žive.

Tokom skoro čitavog prošlog vijeka, prostorni planeri razvijaju gradove kao robovi automobila. Urbane zone širom Evrope su preuređivane da bi bolje služili automobilima, vrlo često nauštrb ulaganja u druge vidove transporta. Dominacija motornih vozila je prouzrokovala da naši gradovi postanu još više zagušeni, bučni, pretrpani a time i manje zdravi i ugodni za život.

• Okupljanje biciklista biće na sportskom terenu u Parku Mladena Stojanovića;
• Organizatori će obezbjediti oko 10-ak redara na biciklima koji će da kontrolišu kretanje grupe i koji će biti vidno uočljivi; na početku i na kraju kolone biće prisutna vozila policije kao pratnje.
• Ruta je dugačka oko 7 km, i trebali bi je preći za manje od sat vremena i kraj rute je u Parku Mladen Stojanović.

Organizatori mole učesnike ove promotivne biciklističke vožnje da ponesu kacige a naročito djeca mlađa od 12 godina. Napominju da su u toku Izmjene i dopune Zakona ZOBS BIH te da će član 102. biti definisan tako da kacige neće biti obavezne u naseljenim mjestima.

VAŽNO: Ovogodišnja biciklijada je posvećena rano preminulom prijatelju/kolegi/biciklisti Draganu Mihajloviću – Mihi, kojeg svi znamo kao osobu koja je svima bila desna ruka i uvijek tu da pomogne šireći pozitivu, gromoglasan osmijeh i srčanost. Na samom početku vožnje odaćemo počast dragom Mihi minutom šutnje, a potom što glasnijem zvonjenjem naših zvona na biciklima. Jer jednostavno on bi tako želio, da bude glasno i da nas čuju i vide.

Dragan Mihajlovic Miha

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender