05. 12. 2021.
Puškov: Sankcije Kosova nas mogu samo nasmijati

Puškov: Sankcije Kosova nas mogu samo nasmijati

Puškov: Sankcije Kosova nas mogu samo nasmijati

Njegov kolega iz donjeg doma parlamenta Leonid Slucki kaže da to ne treba da čudi, jer je Kosovo potpuno zavisno od Zapada.

Kosovska vlada uvela je juče sankcije Rusiji, a kako je rekao kosovski premijer Hašim Tači, one će trajati dok se okolnosti ne promijene.

Prema pisanju kosovske štampe, kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj je kazao da se sankcije uvode zbog dešavanja u Ukrajini i međunarodnih obaveza.

“Sankcije Kosova protiv nas mogu da izazovu samo osmijeh. Očigledno, tamo su odlučili da na taj način podsjete na svoje postojanje”, napisao je Puškov na Tviteru.

Predsjednik Odbora Dume za ZND Leonid Slucki u tome ne vidi ništa čudno, imajući u vidu da se sadašnje rukovodstvo pokrajine nalazi u potpunoj zavisnosti od evropskih činovnika, prenijela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, imajući to u vidu, nema ničeg paradoksalnog u njihovoj orijentaciji na klevetanje Rusije, antiruske interpretacije događaja u Ukrajini.

Zvanična Moskva ne priznaje jedostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Rusija i Kosovo nemaju diplomatske odnose, a ruska diplomatska kancelarija koja radi u Prištini u sastavu je ambasade u Beogradu, podsjeća RIA, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender