28. 11. 2021.
Sastanak Dodika, Cvijanovićeve i Putina

Sastanak Dodika, Cvijanovićeve i Putina

Sastanak Dodika, Cvijanovićeve i Putina

“Drago mi je da konstatujem da, iako imamo dosta skromne brojke u trgovinsko-ekonomskoj saradnji, ipak, robna razmjena raste, tako da je za četvrtinu povećana u posljednje vrijeme”, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je Dodiku poželio uspjeh na predstojećim opštim izborima u Bosni i Hercegovini istakavši da mu je poznato da ga podržava znatan broj birača.

“Kod vas će uskoro biti izbori. Ja bih da vam poželim uspjeh. Znam da vas znatan broj birača podržava, to je već danas jasno”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je tokom susreta s Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović podsjetio da se u ovoj godini već sastajao s predsjednikom Srpske.

“Vi ste vrlo iskusan čovjek, i političar i privrednik. Vi to sami odlično razumijete. Veoma mi je drago što vas vidim”, rekao je Putin.

Napominjući da su danas složena vremena i u međunarodnim odnosima i u Evropi i u svjetskoj ekonomiji, Putin je istakao da se odnosi između Rusije i Srpske razvijaju uspješno, što je značajno za situaciju u regionu.

On je podsjetio da su nedavno u Rusiji održani izbori za 84 subjekta Ruske Federacije, što su bili najveći izbori u istoriji savremene Rusije, i opštinski i regionalni.

“Izabran je veliki broj rukovodilaca regiona Ruske Federacije. Tako da razumijemo da se u predizbornom periodu unutrašnja politička situacija uvijek zahuktava. Ali poslije izbora će, ipak, početi normalan svakodnevni rad”, naveo je Putin.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik predsjednika Rusije Jurij Ušakov i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender