02. 12. 2021.
Tadić: Važno da svi građani izađu na izbore

Tadić: Važno da svi građani izađu na izbore

Tadić: Očekujem da će cijela Srpska donijeti odluku o promjenama

“Na taj način biće omogućen preduslov da nam život ne bude preživljavanje, da možemo da radimo, a ne da tražimo od nekoga da nam nešto da i da učimo kako da radimo, a ne kako da se snalazimo”, rekao je Tadić večeras u Krupi na Uni na predizbornom skupu koalicije SDS-PUP-SRS Republike Srpske.

Kandidat ove koalicije za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Borislav Bojić smatra da je važno da u Republici Srpskoj dođe do promjena za koje su se, kako kaže, stekli uslovi.

“Jednostavno, potrebno je da se uspostavi takva atmosfera da živimo normalno, da se obezbijedi budućnost za sve”, istakao je Bojić.

Kada je riječ o parlamentu BiH, Bojić je rekao da je za njega obavezujući stav Republike Srpske.

“Sve ono što bude stav Republike SRpske biće obavezujući okvir za naše ponašanje na nivou BiH. Bilo bi dobro da na nivou BiH imamo potpuno usaglašen stav iz Republike Srpske, jer tako će taj stav biti snažniji i dugovječniji za Republiku Srpsku”, naveo je Bojić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gojko Kličković istakao je potrebu zakonskog regulisanja statusa prijedorske regije kao teritorijalne cjeline.

“Potrebno je i da rubne opštine dobiju status koji zaslužuju, a područje između rijeka Une i Sane da postane jaka privredna i ekonomska cjelina. Potrebno je da konačno krenemo sa projektima finalizacije, a ne da budemo sirovinska baza i tržište za neka druga područja”, naglasio je Bojić.

Kandidat koalicije SDS-PUP-SRS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajlica rekao je da je Republika Srpska u ozbiljnim ekonomskim i socijalnim problemima.

“Republici Srpskoj potrebne su temeljne sistemske promjene, ne samo promjena vlasti nego i promjene u mnogim sferama života i u tom kontekstu koalicija SDS-PUP-SRS RS ima jasne politike”, naveo je Mihajlica.

Prema njegovim riječima, prioritet je smanjenje nezaposlenosti, obezbjeđivanje funkcionisanja budžeta institucija, uspostavljanje pravne države, obračun sa kriminalom i korupcijom i da se omogući da svi ljudi žive od svog rada i svog znanja.

Na predizbornom skupu predstavili su se i ostali kandidati koalicije, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender