30. 11. 2021.
Tadić: Važno da svi građani izađu na izbore

Tadić: Važno da svi građani izađu na izbore

Tadić: Prnjavor kao primjer

Prnjavor je jedna od rijetkih lokalnih zajednica, koja u uslovima ekonomske krize u RS, ulaže u razvoj, a primjer za to su i projekti koji se realizuju, kao i radovi na uređenju Doma zdravlja u ovoj opštini, izjavio je delegat Doma naroda Parlamenta BiH Ognjen Tadić.

“Uređenje kruga Doma zdravlja primjer je da život u Prnjavoru ne stoji. Ovo vrlo jasno govori o tome da ako se začepe sve rupe kroz koje je novac curio u Prnjavoru, a danas nažalost još uvijek curi kroz Republiku Srpsku, da svaka lokalna zajednica i RS kao cjelina, može da nađe dovoljno prihoda za investicije gdje je to zaista potrebno i da pri tome se mogu vraćati dugovi koje je ostavila stara vlast” kazao je Tadić.

On je izrazio zadovoljstvo što se lokalna vlast u Prnjavoru angažovala na pružanju pomoći najugroženijima građanima.
“Stanje u zdravstvu RS nije dobro. Vlada mora obezbijediti bolje usluge građanima. Kada je zdravstvo u pitanju ne smijemo dozvoliti postojanje korumpiranog sistema u ovoj oblasti, preko koga se bogati nekolicina tajkuna”, kazao je Tadić.

On je naglasio da se mora stati u kraj crnom tržištu i da su zato potrebni prihodi od poreza kako bi izgradili ustanove, koje će biti na usluzi građanima.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Tadića ovoj opštini, dodavši da je uređenje kruga Doma zdravlja veoma značajna investicija te da se završetak radova očekuje za dvadesetak dana.

“Ja se nadam da ćemo zajedno sa gospodinom Tadićem imati priliku ove radove krunišemo tako što ćemo ovaj krug zajedno i da otvorimo” kazao je Gatarić.

Direktor prnjavorskog Doma Zdravlja Marija Stefanjuk je istakla da danas kreću radovi na asfaltiranju kruga ove zdravstvene ustanove.

“Uradili smo zamjenu toplovodnih cijevi i nadam se da će nas vrijeme poslužiti te da će radovi oko uređenja biti gotovi u predviđenom roku” rekla je Stefanjuk.

Posjeti Tadića prnjavorskom Domu zdravlja prethodio je prijem u kabinetu načelnika opštine Prnjavor, polaganje vijenaca na spomen obilježje poginulim borcima VRS i civilima u odbranbeno otadžbinskom ratu, kod Pet lampi, te obilazak izgrađenog temelja za proširenje Dječijeg vrtića „Naša radost“.

U toku je i obilazak rekonstrukcije bivšeg objekta osnovne škole koji je namijenjen za područno odjeljenje Dječijeg vrtića u Donjoj Ilovi, nakon čega će uslijediti i obilazak radova na izgradnji novog objekta OŠ Branko Ćopić. Protokolom današnje posjete Ognjena Tadića Prnjavoru predviđeno je i otvaranje puta u Gornjim Vijačanima, te obilazak uređenog korita rijeke Vijake.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender