02. 12. 2021.
Trećina institucija povećala potrošnju

Trećina institucija povećala potrošnju

Trećina institucija povećala potrošnju

Pokazao je to izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH u prvom polugodištu, koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici Savjeta ministara BiH.  Iako su ukupni izdaci manji za 12,3 miliona KM u odnosu na isti period lani, što u Ministarstvu finansija i trezora objašnjavaju manjim izvršenjem kapitalnih izdataka, podaci iz izvještaja o izvršenju budžeta pokazuju da je od 75 institucija čak 27 potrošilo više novca ove godine.

Izdaci

Najviše novca iz budžeta ponovo je otišlo za lična primanja zaposlenih kojih je u prvom polugodištu prosječno bilo 22.131. Za bruto plate i naknade potrošeno je 258,71 milion KM što je za oko 1,4 miliona više nego u istom periodu lani, a za naknade troškova zaposlenih dato je 50,75 miliona. To je, prema podacima resora finansija i trezora, manje za oko 4,1 miliona nego u prvoj polovini 2013. godine.

– Iznos je manji jer je u prvoj polovini ove godine obračunata naknada za korišćenje godišnjeg odmora, odnosno regresa samo za zaposlene u institucijama pravosuđa – navodi se u izvještaju i dodaje da će druge institucije uknjižiti ovu naknadu u drugoj polovini godine.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender