02. 12. 2021.
Vojska u poplavljenim opštinama Srbije

Vojska u poplavljenim opštinama Srbije

Vojska u poplavljenim opštinama Srbije

Lokalni vodovod i dalje ne funkcioniše, struje ima, a putni pravac od tog mjesta do Majdanpeka je prohodan za saobraćaj.

“Novih problema zbog poplava nema, a najteža situacija je u Boljetinu gdje su voda i mulj ušli u šezdesetak objekata”, rekao je Tanjugu sekretar privremenog Opštinskog vijeća Dejan Škorić.

On je naveo da tek slijedi čišćenje dvorišta i kuća od mulja i vode kao i dezinfekcija objekata, a da je mještanima tog sela trenutno najpotrebnija voda za piće i hrana.

Škorić je naveo i da je na području zaseoka Oraškovica u pravcu Donjeg Milanovca, zbog kiša došlo do pojave potencijalnih klizišta na dvije lokacije ali da objekti nisu ugroženi.

s1

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da će danas biti uključene snažnije pumpe za ispumpavanje vode u naselju Grabovac, kod Kladova na istoku Srbije, koje je pogođeno nedavnim poplavama.

“Danas će se pumpe većeg kapaciteta uključiti u akciji pražnjenja ‘jezera’ koje se tamo napravilo”, kazao je Marić za agenciju Beta.

Prema njegovim riječima, stanje u ugroženim područjima je bolje nego prethodnih dana, a Vojska Srbije se uključila s mehanizacijom i ljudstvom kako bi pomogla čišćenje onoga što je voda nanela u Tekiji i Grabovcu.

On je rekao da nema novih evakuacija i da je sada “fokus na mehanizaciji i snabdijevanju stanovništva vodom i hranom u onim mjestima i selima gdje je još uvek nemoguće doći suvozemnim putem”.

Mještane plaše i najavljene nove kiše od subote.

Putni pravac Brza Palanka – Kladovo i dalje je neprohodan zbog oštećenja mosta.

U naredna dva do tri dana Vojska će postaviti pontonski most u selu Grabovici, kako bi put Kladovo – Negotin bio povezan.

(B92, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender