13. 08. 2022.
Cvijanovićeva: Nemamo konkurenciju na izborima

Cvijanovićeva: Nemamo konkurenciju na izborima

Cvijanović: U Sarajevo idem sa zastavom Republike Srpske

Nema bijelih zastava, već zastava Republike Srpske u Sarajevo, da se pita Republika Srpska – poručila je Cvijanovićeva i podsjetila da su zbrinute najugroženije kategorije stanovništva, da Vlada završava projekat zbrinjavanja porodica poginulih i ratnih vojnih invalida.

Željka Cvijanović, kandidatkinja SNSD-a, DNS-a i SP-a za člana Predsjedništva BiH pozvala je stanovnike Zvornika da glasaju za predsjednika Republike Srpske kojeg, kako je istakla, niko ne može otjerati u ćošak i natjerati da bilo šta potpiše. (RTRS)

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je večeras da je zvanična posjeta Moskvi bila veoma uspješna, prijateljska i na dobrobit Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da predsjednik Rusije Vladimir Putin apsolutno poznaje situaciju u Republici Srpskoj, BiH i jugoistočnoj Evropi.

“Za Republiku Srpsku je veoma važno što smo razgovarali sa Putinom. Predsjednik Rusije je apsolutno informisan o svim projektima koje provode Republika Srpska i Rusija”, rekla je Cvijanovićeva za RTRS.

Prema njenim riječima, na sastanku sa Putinom razgovarano je i o realizaciji projekta “Južni tok”, kao i o planskom nastupu privrednika iz Srpske u Rusiji.

“Na sastanku je razgovarano i o poplavama koje su pogodile Republiku Srpsku u maju ove godine i pomoći koju nam je uputila Rusija. Razgovarali smo i o kreditnim aranžmanima, ali i o ostalim važnim pitanjima”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je kompanija “Zarubežnjeft” značajan partner za Republiku Srpsku.

“Predstavnici ove kompanije su nam rekli da nije opcija gašenje Rafinerije nafte u Brodu. Problemi postoje, ali ćemo ih rješavati”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da su Rusija i Srpska opredijeljene za realizaciju projekta izgradnje gasovoda “Južni tok”.

Cvijanovićeva je navela da je zainteresovanost za gas posebno izražena za brodsku i rafineriju iz Modriče, te da ima i drugih potrošača koji bi rado bili dio ovako organizovanog načina snabdijevanja gasom, zbog racionalnosti i ekološke dimenzije.

Ona je podsjetila da je u Rusiji potpisala sporazum sa “Gaspromom” o organizovanom načinu gasifikacije, navodeći da je prednost svega toga što se prvi put, bez posrednika, može direktno u Zvorniku dobiti gas.

“Fabrika glinice Birač, ali i Zvornik, zaista zavise od redovne isporuke gasa, a svjedoci smo da je u prošlosti bilo mnogo problema što nije bilo te redovnosti. Bitno je da obezbijedimo pristup gasu na adekvatan način bez ikakvog uslovljavanja”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da će to povećati nivo sigurnosti u snabdijevanju gasom, te da je to jedna od jeftinijih varijanti, jer ima manje aktera u procesu.

Premijer Republike Srpske kaže da je za Srpsku važna i isporuka mazuta, koji koriste mnogi subjekti, ali i opštine.

Ona je istakla da je u Banjaluci uvijek bio problem sa grijanjem, ali da će taj problem biti riješen u ovoj sezoni grijanja.

“Građani u Republici Srpskoj razumiju važnost posjete rukovodstva Srpske Rusiji, za razliku od pojedinih predstavnika političkih partija koji su sve minimizirali”, zaključila je Cvijanovićeva, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender