28. 11. 2021.
Dodik: Naša energetska budućnost biće sigurna

Dodik: Naša energetska budućnost biće sigurna

Dodik: Samo jedan politički pravac – očuvanje Srpske

”Naslijedili smo Republiku Srpsku gotovo izgubljenu, policija je za mnoge bila gotovo izgubljena. Na političkom planu, na međunarodnom planu Republike Srpska nije imala prijatelja… Danas je sve drugačije”, rekao je Milorad Dodik.

Republika Srpska je politički faktor, pitan u Sarajevu, bez Srpske se ne može donijeti nijedna odluka, ima trajno prijateljstvo sa Srbijom, ističe Dodik.

On je dodao da je važno da se glasa za Željku Cvijanović i kandidate SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH, kako bi se, između ostalog, verifikovao i dogovor s Rusijom o isporuci gasa ovim prostorima. (RTRS)

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras u Vlasenici da “ukoliko na izborima pobijedi takozvana koalicija za promjene, za godinu dana neće biti institucija Republike Srpske”.

“Ukoliko se to dogodi dobićemo duplo veći budžet BiH, nakrcaće se administracije koju nećemo moći platiti”, rekao je Dodik večeras na predizbornom mitingu SNSD-a u prepunoj sali vlaseničkog Doma kulture.

On je pozvao birače da glasaju za kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

“Tamo se bira Srbin iz Republike Srpske, tako piše u Ustavu, a ja svjedočim da je Željka Srpkinja. Isto tako svjedočim da je Mladen Ivanić bošnjački kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Srpske, koji računa da će za njega glasati Bošnjaci. A, on nema koga nije prevario, samo još nije uspio njih da prevari. Kad bude u prilici odmah će to uraditi”, rekao je Dodik u Vlasenici.

Predizborna tribina SNSD-a održana je večeras i u Han Pijesku, na kojoj je Dodik poručio da je njegova dužnost da brine o Republici Srpskoj, kao i da Republici Srpskoj treba više posla da bi mladi dobili zaposlenje.

On je naglasio da Republika Srpska neće smanjivati penzije, plate, te istakao da su povećane plate zdravstvenim radnicima, policiji i drugima.

Cvijanovićeva je rekla da su iza sadašnje vlasti u Republici Srpskoj ostale izgrađene desetine škola, dječijih vrtića, mnogi fakulteti, te da je ova vlast izgradila mnoge studentske domove, mostove i otvorila nova radna mjesta.

“Danas Republika Srpska ima svoju međunarodnu verifikaciju više nego ranije. Naše ime i prezime je Republika Srpska i ima svi da nas poštuju”, rekla je Cvijanovićeva.

Dodaje da u Sarajevo namjerava da ide zbog ideje, a ne zbog karijere.

“SNSD je ekipa koja čitav niz godina radi u interesu i osvaja pobjede za Srpsku. Tako će biti i ovaj put, zato što je to naš politički zadatak, jer znamo kakvu utakmicu igramo, znamo kada napadamo, a šta treba da branimo”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona ističe da su se u BiH stvari “mnogo zapetljale”, a Srpska nema namjeru da bude u takvoj situaciji, već da sami sebi pravi put.

Na večerašnjoj tribini u Vlasenici govorili su i nosilac kandidatske liste u Izbornoj jedinici sedam za Narodnu skupštinu Republike Srpske Radovan Višković, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Kraljević, te kandidati za parlament BiH u Izbornoj jedinici tri Lazar Prodanović i Gordana Trampić, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender