04. 12. 2021.
Na Kočićevom vijencu ponovo aktivirano klizište

Na Kočićevom vijencu ponovo aktivirano klizište

Na Kočićevom vijencu ponovo aktivirano klizište

U domaćinstvu Dragorada Šulića, u kojem živi deset članova, svakodnevno klizanje tla prijeti da sruši kuću, piše Glas Srpske.

Zidovi na kući su već popucali na više mjesta i počeli su da se razdvajaju. Unutar kuće zemlja je izbila podove i Polomila pločice. Namještaj je uništen. Ne znam šta da radim jer svakog trenutka sve može da se sruši – rekao je Šulić.

On je dodao da su na teren izašle i nadležne službe.

Inspekcija je zabranila boravak u kući, a mi i dalje tu živimo jer nemamo gdje da izađemo. Nadležni su obećali da će nam obezbijediti alternativni smještaj dok se problem ne riješi – kazao je Šulić i dodao da su se manje pukotine na zidovima pojavile još nakon majskih poplava, ali ih je sam sanirao.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kočićev vijenac Darko Sabljić rekao je da će sanacija klizišta početi nakon što se završi postupak izrade projektne dokumentacije.

Učinićemo sve da pomognemo da se sanira kuća. Ukoliko dođe do rušenja objekta, angažovaćemo sve da se porodici Šulić izgradi novi stambeni objekat – rekao je Sabljić i dodao da na području Kočićevog vijenca ima još klizišta, ali da ona ne ugrožavaju stambene objekte.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da će novac za sanaciju klizišta u ulici 1.300 kaplara, koje pored kuće porodice Šulić ugrožava još pet domaćinstava, biti obezbijeđena relokacijom sredstava unutar budžeta ovog odjeljenja.

Teško je reći koliko će tačno koštati sanacija klizišta, ali neke procjene govore da bi trebalo oko 15.000 KM – kazao je Novaković.

Saobraćaj

Gradonačelnik Slobodan Gavranović rekao je da će biti sanirano klizište i u Hilandarskoj ulici u Priječanima.

On je naglasio da je zbog klizišta u Ulici Trla 20 kuća odsječeno od grada, te dodao da je to jedina ulica gdje je saobraćaj u prekidu.

(Glas srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender