04. 12. 2021.
Počinje prva “E-Business conference” u Banjaluci

Počinje prva “E-Business conference” u Banjaluci

Počinje prva “E-Business conference” u Banjaluci

Prva stručna konferencija o elektronskom poslovanju pod nazivom “Elektronsko poslovanje Banjaluka 2014” /e-Business Conference/ biće održana 23. i 24. septembra u Hotelu „Bosna“ u Banjaluci.

Očekuje se da će okupiti 200 učesnika iz različitih oblasti privrede i bankarskog sektora.

Generalni menadžer kompanije LANACO Nebojša Ninić naglasio je važnost elektronskog poslovanja za sadašnjost i budućnost naše ekonomije.

– Mnoge zemlje prošle su put od ničega da uspješnog elektoronskog poslovanja. Kad bismo stvorili preduslove za ovu vrstu poslovanja, možemo očekivati rast zaposlenosti za za 10 odsto u roku od četiri godine i rast BDP-a za oko 15 odsto – kazao je, dodavši da je ovo prije svega razvojno-ekonomsko pitanje, koje otvara nova radna mjesta, pospješuje biznis, trgovinu i slično.

Očekuje da će se politika ovim pitanjem pozabaviti u naredne četiri godine. Uštede su, kako kaže, takođe velike, navodeći primjere iz EU, kada su u njoj uveli e-poslovanje u međunarodnoj trgovini. Godišnja ušteda samo na elektronskom poslovanju u trgovini u EU je oko 220 milijardi evra.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci Branko Dokić istakao je da će ova regionalna konferencija okupiti eminentne autore iz regiona i Evrope, predstavnike akademske zajednice, kao i javnog i privatnog sektora.

– Smatramo da je pitanje elektronskog poslovanja jednako važno u svim ovim subjektima – rekao je Dokić.

Istakao je da će učesnici konferencije tokom dva dana pokušati da daju odgovor na pitanje kako do veće uspješnosti poslovanja i manjih troškova pomoću elektronskog poslovanja u privatnom i javnom sektoru.

Dodao je da će tokom konferencije biti prezentovana 32 stručna rada, među kojima su radovi “ki-not” /key-note/ predavača.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, a inicijatori organizacije Konferencije su Elektrotehnički fakultet (ETF) Banjaluka sa Privrednom komorom RS i Agencijom za bankarstvo RS. Suorganizatori Prve e-Business konferencije u Banjaluci su kompanija LANACO, Infoexpertrt i Info Dom grupa.

Više informacija o ovoj konferenciji možete pronaći na ovom linku.

(lanaco.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender