03. 12. 2021.
Uručeni ugovori o subvencijama u poljoprivredi

Uručeni ugovori o subvencijama u poljoprivredi

Uručeni ugovori o subvencijama u poljoprivredi

Sredstva za ovu namjenu prikupljena su na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

Gavranović je rekao novinarima da grad Banjaluka na ovaj način pomaže poljoprivrednicima, jer će ovim sredstvima biti sufinansirani odabrani projekti čijom realizacijom se stvaraju uslovi za osposobljavanje neplodnog zemljišta za poljoprivrednu proizvodnju.

On je pojasnio da su pravo učešća na konkursu imali svi poljoprivrednici sa područja grada koji imaju bar jedan hektar obradivog zemljišta u svom vlasništvu i registrovanu poljoprivrednu djelatnost.

„Ukupna vrijednost subvencija koje smo danas uručili poljoprivrednicima iznosi 153.000 KM, a vrijednost pojedinačnih projekata je od 1.800 do 6.000 KM.
Subvencije je dobilo 37 poljoprivrednika iz 16 seoskih mjesnih zajednica, a koji su ispunili uslove definisane pravilnikom“, rekao je Gavranović.

On je istakao da je prvi put projekte ove vrste besplatno radila Gradska razvojna agencija da bi poljoprivrednici bili oslobođeni dodatnih troškova.

Vlasnik turističkog kompleksa „Duboka“ Goran Prpa zahvalio je gradonačelniku i gradu za dobijena sredstva, istakavši da će ih uložiti u sanaciju klizišta koja su se pojavila nakon posljednjih nepogoda, te u proizvodnju zdrave hrane, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender