27. 11. 2021.
Ana i Karolina za Tokio i Singapur

Ana i Karolina za Tokio i Singapur

Ana i Karolina za Tokio i Singapur

Njih dvije do sada su se sastale šest puta, Ana vodi sa 4-2 u pobjedama, a dobila je i njihov jedini ovogodišnji meč u Montereju (7:6, 6:4).

Ipak, posljednjih meseci Dankinja igra na veoma visokom nivou – osvojila je turnir u Istanbulu, igrala je u četvrtfinalu Montreala, polufinalu Sinsinatija i u finalu US opena, a na tim turnirima gubila je od Serene Vilijams.

Voznijacki će se boriti za svoju 23. titulu u karijeri, dok Ivanovićeva za sada ima 14 trofeja, od čega tri ove godine (Oklend, Monterej, Birmingem).

“Biće to veoma težak meč. Karolina je u odličnoj formi – igrala je finale US opena. Ali, ako je budem igrala dobro, biće to odličan meč i mislim da će svi uživati“, rekla je Ana.

Šampionki će pripasti 470 bodova i 196.670 dolara, dok će poražena u finalu biti bogatija za 105 hiljada dolara i 305 bodova.

Finalni okršaj značajan je i zbog plasmana na završni turnir u Singapuru – Ana je trenutno osma sa 3650 bodova, a Karolina je deveta sa 3491. Ipak, obe teniserke pomjeriće se za jedno mjesto naviše pošto se Na Li, koja je šesta na svijetu, neočekivano povukla iz tenisa. (B92)

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender