09. 12. 2021.
Preskočio ogradu i pokušao da uđe u Bijelu kuću

Preskočio ogradu i pokušao da uđe u Bijelu kuću

Preskočio ogradu i pokušao da uđe u Bijelu kuću

Omar DŽ. Gonzales iz Koperas Kouva u državi Teksas, uhapšen je i prebačen u obližnju Univerzitetsku kliniku “DŽordž Vašington” radi pregleda zbog bola u grudima, navodi Asošijeted pres.

Predstavnik Tajne službe SAD Ed Donovan saopštio je da je Gonzales ignorisao komandu obezbjeđenja da se zaustavi.
Tajna služba tek treba da se detaljnije pozabavi motivima njegovog postupka, kao i time da li je poštovan pravilnik.
Činjenica da je Gonzalest stigao do vrata “neprihvatljiva je” i biće detaljno analizirana.

AP navodi da nije prvi put da neko preskoči visoku ogradu Bijele kuće, ali da oni koji to učine obično bivaju zaustavljeni skoro istog trenutka i ne odmaknu daleko prije nego što budu uhapšeni.

Američka agencija navodi da će ovaj incident vjerovatno izazvati pojačani nadzor nad Tajnom službom, agencijom čija je reputacija posljednjih godina narušena višestrukim optužbama za neadekvatno ponašanje njenih pripadnika.

Rojters ističe da je ovaj slučaj veoma neobičan, budući da kompleks čuva veliki broj policajaca i snajperista.
Na snimku se vidi kako Gonzales, za kog britanska agencija navodi da je bijelac, obučen u farmerke i tamnu majicu, pretrčava travnjak, dok agenti Tajne službe dovikuju prolaznicima da napuste tu oblast.

Kod Gonzalesa njega nije pronađeno nikakvo oružje.

Obama je nešto ranije sa kćerkama napustio Bijelu kuću i otišao na vikend u rezidenciju Kemp Dejvid u državi Merilend, gdje je ranije odvojeno otišla i prva dama, Mišel Obama.

Zbog incidenta veći dio Bijele kuće bio je evakuisan.

Obezbjeđenje je službenike i novinare AP-a iz radnog zapadnog krila zdanja sprovelo do podruma i sporednog izlaza na ulicu, a poslije izvjesnog vremena ukinuta je uzbuna u kompleksu i oni su se vratili na radna mjesta, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender