02. 12. 2021.
SDS: Srpskom se busaju oni koji je nisu stvarali

SDS: Srpskom se busaju oni koji je nisu stvarali

SDS: Odbacujemo insinuacije režimskih medija u vezi kandidata za predsjednika

Naprotiv, SDS će sve učiniti da ovaj put spriječi evidentnu izbornu krađu SNSD-a, kao što je to bilo na izborima 2012. g. kada je bilo 9.500 nevažećih listića u Banja Luci ili oko 11 % svih birača koji su izašli na glasanje.

Kandidati za funkciju predsjednika RS mogu biti svi građani RS koji ispune zakonom propisane uslove i za provjeru tih uslova je zadužena Centralna izborna komisija.

Prilikom svih prethodnih izbora su se prijavljivali razni kandidati koji su bili široj javnosti nepoznati. Motivi zbog kojih se prijavljuju kandidati su različiti i niko nema pravo da osporava bilo čiju kandidaturu koja je izvršena u skladu sa zakonom.

Smatramo da treba mijenjati izborni zakon BiH u cilju onemogućavanja zloupotrebe kandidatura i izbornih krađa kao što to vladajući SNSD godinama radi.

SDS, za razliku od režima koji poziva građane da na dan izbora ostanu kod kuće, poziva sve građane da 12. oktobra izađu na izbore i tako daju svoj doprinos promjenama u RS, navodi se u saopštenju za javnost ove stranke.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender