09. 12. 2021.
Ana osvojila Tokio!

Ana osvojila Tokio!

Ana osvojila Tokio!

Ivanovićeva je ove sezone prethodno slavila u Oklendu, Montereju i Birmingemu, a na putu do nove titule savladala je Azarenku, Šafarovu, Kerber i sada Voznijacki, i to sve bez izgubljenog seta.

Ivanovićeva je spektakularno odigrala završnicu prvog seta u kojoj je osvojila čak 14 poena u nizu i u velikom stilu je došla do vođstva. Ana je propustila tri brejk šanse na startu drugog seta, a onda je i Voznijacki podigla nivo igre i gledali smo mnogo neizvjesniju borbu.

Niz od četiri brejka prekinula je Ivanovićeva gemom na svoj servis za 4:4, a posle toga šansi više nije bilo. U taj brejku Ana je bila staloženija i zasluženo je došla do 15. titule u karijeri.

Ani će pripasti 470 bodova i 196.670 dolara, dok je Voznijacki bogatija za 105 hiljada dolara i 305 bodova.

U trci za plasman na završni turnir u Singapuru Ivanovićeva sada ima 4120 bodova i na petoj je poziciji, a Dankinja će biti deveta sa 3796 bodova. Ipak, obe će se pomjeriti za još po mjesto naviše jer je Na Li riješila da se povuče iz tenisa, javlja B92.

Karolina je igrala sjajan meč danas. Bila je to veoma dobra borba – bilo je nekih teških momenata, posebno u drugom setu. Ali, samo sam pokušavala da idem poen po poen i veoma sam srećna što sam uspela da pobedim. Neverovatan je osećaj osvojiti ovu titulu“, rekla je Ivanovićeva.

Srpska teniserka izjavila je da se rado vraća u glavni grad Japana zbog velikog broja navijača.

„Volim da dolazim ovde – navijači su neverovatni, uvek je zadovoljstvo videti ih. Stekla sam neke prijatelje ovde tokom godina i sjajno je iznova se vraćati“, dodala je Ana.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender