27. 11. 2021.
Čavić: Srpskoj potreban preokret

Čavić: Srpskoj potreban preokret

Čavić: Srpskoj potreban preokret

“Prvo što treba da uradimo u ekonomskoj oblasti, odnosno što je prioritet jeste da odmah treba ići u reprogram duga. Treba ući u pregovore sa povjeriocima i izvršiti smanjenje, odnosno prepoloviti godišnje rate na 200-300 miliona KM”, istakao je Čavić na predizbornoj tribini NDP-a u Istočnom Sarajevu.

On smatra da Republika Srpska, paralelno s tim, odmah mora promijeniti politiku direktnih poreza, a preko Parlamentarne skupštine BiH uticati na politiku indirektnih poreza. “Treba da uvedemo poresku politiku koju imaju razvijene zemlje”, naglasio je Čavić.

On je naveo i potrebu rekonstrukcije policije. “Predlažemo formiranje posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije”, kaže Čavić.

“Odmah moraju biti ukinute fiskalne kase. Tražimo potpunu promjenu odnosa vlasti prema javnim sredstvima, a svi koji su dobili posao po političkim linijama moraju da računati na to da će ostati bez posla”, poručio je Čavić.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da će ova stranka i njeni partneri u Savezu za promjene, ukoliko dobiju povjerenje naroda, prvo donijeti zakon o ravnomjernom razvoju svih dijelova Srpske.

Govoreći o učlanjenju u Nato, on je rekao da će Republika Srpska ići ka tom savezu ukoliko bude išla Srbija.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Krsto Jandrić očekuje da će ova stranka na izborima osvojiti sedam-osam poslaničkih mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da će biti zastupljena u budućoj Vladi Srpske.

Nosilac liste NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Zoran Trapara rekao je da će se ova stranka, ukoliko dobije povjerenje, truditi da napravi istinski preokret u političkom i društvenom životu Srpske.

“Osnovni zadatak biće nam ekonomija, zapošljavanje i natalitet. Bez dobre ekonomije nema zapošljavanja, a bez zapošljavanja mladih nema ni nataliteta”, istakao je Trapara.

Kandidat zajedničke liste NDP-a i PDP-a za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice tri Slobodan Šaraba rekao je da je ovo trenutak da se politička scena u Srpskoj i BiH konačno preokrene.

“Prvo slijedi donošenje većeg broja zakona, a prvi među njima je zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, zakon o denacionalizaciji…”, naveo je Šaraba.

Svi govornici pozvali su birače da glasaju za Ognjena Tadića za predsjednika Republike Srpske, a Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Na tribini su predstavljeni kandidati stranke za poslanike u Narodnoj skupštini Srpske i Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender