05. 12. 2021.
Jović tri godine u Zvezdi

Jović tri godine u Zvezdi

Jović tri godine u Zvezdi

Pregovori između ’crveno-belih’ i Jovića trajali su od kraja prošle sezone, ali su intenzivirani po njegovom povratku sa Svjetskog prvenstva u Španiji, gdje je sa našim nacionalnim timom osvojio srebro, javlja B92.

On je u nedjelju potpisao ugovor i pridružio se novim saigračima, sa kojima će u ponedjeljak otputovati na turnir u Istanbulu.

Jović je rođen u Nišu 3. novembra 1990. godine, a karijeru je započeo u Ergonomu. Branio je boje Sloge iz Kraljeva, a posljednje dvije godine bio je član Radničkog iz Kragujevca.

Prošle sezone u ABA ligi imao je učinak od 4,3 poena, 2,7 asistencija, 2,4 skoka i 1,4 osvojene lopte za prosječno 21 minut na terenu. U Evrokupu na 13 utakmica prosječno je bilježio 3,9 poena, 3,1 asistencija i 2,6 skokova po meču.

Jović je zablistao u ovog ljeta u dresu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Španiji sa kojom je osvojio srebrnu medalju. Bio je jedan od džokera selektora Aleksandra Đorđevića sa učinkom od 3 poena, 2,1 skoka i 1,7 asistencija po meču, javlja B92.

Takođe, sa reprezentacijom je 2013. godine osvojio dva odličja, srebrnu medalju na Mediteranskim igrama i bronzu na Univerzijadi.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender