04. 12. 2021.
Pavić: Susret Dodika i Putina od izuzetne važnosti za Srpsku

Pavić: Susret Dodika i Putina od izuzetne važnosti za Srpsku

Pavić: DNS za regionalno organizovanje RS

“U našem programu regionalnog organizovanja predvidjeli smo prijedorsku regiju sa Prijedorom, Kostajnicom, Kozarskom Dubicom, Novim Gradom i Krupom na Uni i ovaj kraj tek kao regionalno organizovan može doći do punog izražaja”, istakao je Pavić.

On je dodao da Krupa na Uni ne može samostalno ispuniti potrebe građana, ni nastupati prema republičkim i drugim institucijama, ali da bi to sigurno mogla kada bi bila u regiji.

Pavić je podsjetio na pomoć DNS-a rubnim opštinama, koje, kako je ocijenio, treba da dobijaju više podsticaja nego do sada, ali i da se te lokalne zajednice moraju organizovati da interes građana dođe u prvi plan.

Nosilac liste koalicije DNS-NS-SRS za Parlamentarnu skupštinu BiH Mirko Sovilj istakao je da Republika Srpska osjeća šta to znači kada se u Sarajevu i na nivou BiH donesu pogrešne odluke ili ne donose pravovremene i kvalitetne odluke.

“Svjedoci smo da je Republika Srpska talac nedonošenja određenih odluka”, istakao je Sovilj i podsjetio da Federacija BiH pokušava da blokira najveći projekat za Srpsku – izgradnju kraka gasovoda “Južni tok”.

Kandidat ove koalicije za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Ličanin istakao je da podržava koncept regionalizacije za koji se DNS zalaže, te dodao da će rubne opštine od toga imati veliku korist.

Kandidat ove koalicije za poslanika u Narodnoj skupštini Rajko Predojević rekao je da će se kao privrednik koji dolazi iz Novog Grada zalagati za industrijalizaciju i traženje novih kadrova koji će u privredi napraviti veliki zaokret, te revitalizaciju privrednih kapaciteta, prenose agencije.

Demokratski narodni savez /DNS/ očekuje značajnu podršku građana Banjaluke za parlament Srpske i dva poslanička mjesta iz ove izborne jedinice, kao i jedno poslaničko mjesto u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rečeno je na predizbornom skupu stranke u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Petrićevac.

Nosilac liste Koalicije DNS-NS-SRS za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici tri Nedeljko Čubrilović izrazio je očekivanje da će DNS nakon izbora biti odlučujući faktor u kreiranju svih važnih odluka za Republiku Srpsku.

“U osnovi našeg programa je ekonomski razvoj Republike Srpske, stvaranje uslova za zapošljavanje mladih i rješavanje socijalnih pitanja”, rekao je Čubrilović, istakavši da DNS od svog programa godinama ne odstupa, što će biti slučaj i u narednom mandatu.

Prema njegovim riječima, domaće zakonodavstvo je, uglavnom, dobro, ali su oni koji ga provode zaduženi da obezbijede i disciplinu, kako finansijsku, tako i radnu.

“Klima na terenu je dobra, a od naših kandidata i aktivista zavisi da li ćemo tu klimu pretvoriti u rezultat”, rekao je Čubrilović.

Kandidat ove koalicije za Narodnu skupštinu Boran Bosančić rekao je da DNS očekuje 12 poslaničkih mjesta u republičkom parlamentu i dva u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

“U našoj izbornoj jedinici očekujemo dva poslanika u Narodnoj skupštini i jednog poslanika u Predstavničkom domu”, rekao je Bosančić.

On je dodao će se DNS zalagati za bolju finansijsku disciplinu, što će omogućiti bolje funkcionisanje institucija, te pomoći i u rješavanju problema socijalno ugroženih.

Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u izbornoj jedinici 1B Srđan Radulj rekao je da je interes Republike Srpske iznad ličnog interesa kandidata DNS-a.

On je dodao da se u BiH treba postići konsenzus, ali u skladu sa normama Dejtonskog sporazuma.

Članovi Mjesnog odbora DNS-a Petrićevac organizovali su danas i humanitarni turnir u malom fudbalu, čiji će prihod biti namijenjen za socijalno najugroženije porodice i liječenje teško oboljelih sestara Tatjane i Milane Gajić, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender