30. 11. 2021.
Spriječen još jedan upad u Bijelu kuću

Spriječen još jedan upad u Bijelu kuću

Spriječen još jedan upad u Bijelu kuću

On je uhapšen pošto se pojavio u kolima par trenutaka pošto mu je bio zabranjen prolaz na ulazu za pješake.

Čovjek je najprije pješke došao do kapije na sjeverozapadnoj strani Bijele kuće ali mu nije bio dozvoljen prolaz, te je nešto kasnije pokušao da automobilom prođe na drugoj strani Bijele kuće.

Pošto je došao u zabranjenu zonu, uhapšen je i protiv njega je podignuta optužnica za nezakonit ulazak.

Dan ranije uhapšen je Omar Dž. Gonzales iz Koperas Kouva u državi Teksas, nakon što je preskočio ogradu i došao do glavnog ulaza u rezidenciju američkog predsjednika Baraka Obame, koji je nešto prije toga napustio zgradu.

“Činjenica da je Gonzales stigao do vrata neprihvatljiva je i biće detaljno analizirana”, rekao je predstavnik Tajne službe.

To nije prvi put da neko preskoči visoku ogradu Bijele kuće, međutim oni koji to učine obično bivaju zaustavljeni skoro istog trenutka i ne odmaknu daleko pre nego što budu uhapšeni.

Muškarac, koji je pre dva dana uhapšen pošto je preskočio ogradu Bijele kuće i došao do glavnog ulaza rezidencije predsjednika SAD, imao je kod sebe nož, saopštilo je danas američko državno tužilaštvo.

Služba bezbjednosti je zbog ovog incidenta pojačala bezbjednost oko Bijele kuće. U petak je uhapšen Omar Gonzales, a prvobitno je objavljeno da nije bio naoružan.

Predsjednik Barak Obama nije bio u Bijeloj kući kada se ovaj incident dogodio, ali su svi bili evakuisani. Gonzales je optužen za nezakonit ulazak u zgradu i nošenje “smrtonosnog ili opasnog oružja”, prenijela je agencija Rojters.

Istovremeno, šef Tajne službe Džulija Pirson je naložila da se pojačaju patrole i nadgledanje duž sjeverne ograde Bijele kuće. Pirson je, takođe, naredila sveobuhvatnu istragu.

Obama je rekao da i dalje ima povjerenja u agenciju koja je zadužena za njegovu i bezbjednost njegove porodice, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender