27. 11. 2021.
Banjaluka: U subotu smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina

Banjaluka: U subotu smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina

Banjaluka: Nacionalne manjine predstavile svoje kulturno stvaralaštvo

Jedanaesta smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Republike Srpske, u kojoj su učestvovala udruženja nacionalnih manjina iz Banje Luke, održana je u dvorani „Obilićevo“ 20. septembra.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, otvarajući manifestaciju, poručio je da je veoma važno da se nastavi tradicija očuvanja kulturnog bogatstva nacionalnih manjina u Srpskoj, kao sastavnog dijela ukupnog istorijskog nasljeđa i tradicije na ovim prostorima.

– Smotra pokazuje dio kulturnog bogatstva kojim raspolaže Republika Srpska kroz brojne nacionalne manjine koje žive ili su živjele na ovim prostorima – rekao je Radojičić, a prenose mediji.

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske Franjo Rover rekao je da je svake godine sve bogatiji program manifestacije na kojoj se predstavlja kulturno stvaralaštvo nacionalnih manjina.

– U Federaciji BiH ovako nešto se ne organizuje jer naprosto ne mogu to da naprave, a zbog čega se nama u Srpskoj dive – rekao je Roveri zahvalio se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je pokrovitelj manifestacije.

Manifestaciji “11. smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina”, koja je održana u Sportskoj dvorani “Obilićevo”, prisustvovao je i gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović, te brojni gosti i građani Banje Luke.
Posjetioci su mogli da vide rukotvorine nacionalnih manjina, da probaju jela nacionalnih kuhinja, te da uživaju u muzici nacionalnih manjina koje žive u RS.

Grad Banja Luka sufinansira troškove ove manifestacije od prve godine njenog realizovanja. Takođe podržava rad udruženja na očuvanju njihove kulture, tradicije i običaja, kao i uspostavljanje saradnje između Banje Luke i gradova iz matičnih država.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender