02. 12. 2021.
Banjaluka: Pretučen aktivista SDS-a Aleksandar Popović (FOTO)

Banjaluka: Pretučen aktivista SDS-a Aleksandar Popović (FOTO)

Banjaluka: Pretučen aktivista SDS-a Aleksandar Popović (FOTO)

„Popovića je sinoć ispred štanda SDS-a u centru Banjaluke napalo šest za sada nepoznatih lica. Očekujem da će nadležne institucije spriječiti nasilje u ovoj predizbornioj kampanji i da će biti pronađeni napadači na našeg aktivistu“, rekao je Stevandić za ATV.

On je naveo da to u Banjaluci nije bio jedini incident, jer su u naselju Srpske Toplice demolirane prostorije „Eko kulture“, organizacije koja je član Saveza za promjene.

„Incidenti koji se događaju su sve teži i prijete da izborni proces postane proces nasilja, što mora da bude spriječeno“, dodao je Stevandić.

Popović je rekao da je pretučen ispred štanda SDS-a.

„Šest meni nepoznatih lica izašlo je iz automobila uz povike da sve ljude iz SDS-a treba pobiti, nakon čega su me pretukli. Uviđaj su sinoć obavili pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka“, dodao je Popović.

01

POLICIJA PROVJERAVA PRIJAVU

Policiji je prijavljeno da su četiri nepoznata lica fizički napala mladića čiji su inicijali A.P. /22/ iz Banjaluke, koji se nalazio ispred improvizovanog štanda SDS-a na Trgu Krajine u centru Banjaluke, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović.

Ona je istakla da je prijava zaprimljena sinoć oko 22.00 časova i da policija provjerava sve navode iz prijave i preduzima sve operativne i istražne radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja i pronalaženju i procesuiranju izvršilaca.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas novinarima da je u Banjaluci pretučen aktivista ove stranke Aleksandar Popović, te zatražio od nadležnih institucija da spriječe nasilje u predizbornoj kampanji.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender