27. 11. 2021.
Doboj: Ni leša ni ubice

Doboj: Ni leša ni ubice

Doboj: Ni leša ni ubice

Tijelo Vanje Panića (28) iz Boljanića kod Doboja, koji je upucan u glavu u dobojskom obračunu 14. septembra, još nije pronađeno, a osim policije u potragu se uključila i porodica najvjerovatnije ubijenog, pišu Novosti.

Naime, prema zvaničnoj verziji, Panić je ranjen u pucnjavi u centru Doboja i još nije pronađen i pored opsežne potrage. Policija sumnja da je mladić mrtav, jer je u njega Dario Jekić pucao iz blizine u glavu. Kada se grupa u kojoj je bilo osam mladića i koji su bili direktni ili indirektni učesnici u tuči, razbježala, ubica se vratio na mjesto zločina i Panića ubacio u automobil i odvezao u nepoznatom pravcu.

Obojici se gubi trag, samo je u prigradskom naselju Prisade na granici sa Federacijom BiH, pronađen automobil sa lokvom krvi. MUP RS je raspisao potjernicu za Jekićem pod sumnjom da je izvršio ubistvo, ali i dalje traga i za tijelom najvjerovatnije ubijenog.

Panić je prije osam godina osuđen za pljačku tri banke u opštini Petrovo na Ozrenu, na šest i po godina zatvora. Sa njim su u pohodima bile još dvije osobe, isto kao i pre četiri godine kada je tokom izdržavanja kazne u Banjaluci, dok je boravio na vikendu opljačkao poslovnicu podgoričke Prve banke Crne Gore. Iz Banjaluke je u Podgoricu otišao rentakarom, a kada su uhapšeni otkriveno je da je jedan od saučesnika bio policajac iz Banjaluke, sa kojim je doputovao u glavni grad Crne Gore, gdje im se pridružio i jedan Nikšićanin.

Panić je i ovog puta u razračnunavanje na dobojskom asfaltu „uletio“ sa izdržavanja zatvorske kazne, jer je koristio dopust zbog dobrog vladanja u zatvoru.

Osumnjičeni Dario Jekić je takođe dobro poznat organima pravosuđa, jer je izdržavao kaznu zbog učestvovanja u pljački.

PORODICA

U POTRAGU za Panićem se uključila i njegova porodica. Oni su objavili njegovu fotografiju i molbu da se svi koji imaju bilo kakva saznanja o njemu i ovom slučaju jave porodici.

(Novosti)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender