03. 12. 2021.
Institucije gluve na zadate obaveze

Institucije gluve na zadate obaveze

Institucije gluve na zadate obaveze

Potvrđeno je to u izvještaju o realizaciji Programa rada Savjeta ministara BiH za prvih šest mjeseci 2014. godine, piše Glas Srpske.

– Savjet je u prvoj polovini ove godine imao obavezu da realizuje 262 programska zadatka. Uvidom u izjašnjenja nosilaca aktivnosti programskih zadataka, utvrđeno je da su 144 realizovana, što iznosi 55 odsto – navedeno je u izvještaju.

Najlošiji rezultat imali su Regulatorna agencija za radijacionu i nuklearnu bezbjednost, koja od pet zadataka nije ispunila nijedan, te Agencija za lijekove i medicinska sredstva, koja od dva zadatka takođe nije realizovala nijedan.

Od institucija koje su imale samo po jedan zadatak, ali ni njega nisu uspjele da realizuju, su Ministarstvo transporta i komunikacija, Agencija za državnu službu, Radna grupa za rješavanje pitanja državne i vojne imovine, Komisija za koncesije, Institut za standardizaciju, Arhiv i Uprava za indirektno oporezivanje.

Pojedinačnom analizom po institucijama, nakon pomenutih, najlošije rezultate rada imali su Ministarstvo inostranih poslova, koje je od 16 zadataka realizovalo tri ili 19 odsto i Institut za metrologiju, koji je od pet zadataka realizovao jedan ili 20 odsto.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender