08. 12. 2021.
Isidora Borovčanin sa Pala nova Miss BiH

Isidora Borovčanin sa Pala nova Miss BiH

Isidora Borovčanin sa Pala nova Miss BiH

Događaj je nazvan “spektaklom mladosti i ljepote”, a ove se godine održao pod motom “ljepota sa svrhom”. Direkcija izbora za Miss BiH naglasila je kako se, pored promocije mladosti, ljepote, inteligencije i pozitivnih vrijednosti, ovogodišnji izbor za Miss zasniva i na promociji ljepote sa svrhom.

Prethodnih je godinama izbor za Miss BiH promovisao brojne teme – turizam, pomoć djeci sa posebnim potrebama, akciju doniranja krvi, prevenciju raka dojke, podizanje ekološke svijesti itd, a ove su godine učesnice Izbora dio akcije pomoći ugroženima od poplava, te su svojim akcijama nastojale pokazati solidarnost i humanost na djelu, pa su tako u svojim gradovima odvojile vrijeme za volontiranje u cilju prikupljanja hrane, vode, odjeće, higijenskih potrepština za stanovništvo pogođeno poplavama. Direkcija je čitav događaj posvetila ovoj temi, te je čitav prihod od telefonskog glasanja publike, kako u Federaciji, tako i u Republici Srpskoj upućen na račun Crvenog krsta u cilju pomoći stanovništvu pogođenom poplavama.

Učesnice ovogodišnjeg izbora za Miss BiH su: Ivana Rajić (19) iz Jajca, Dolores Lorena Sabljić (17) iz Ljubuškog, Ajla Memić (18) iz Sarajeva, Isidora Borovčanin (20) sa Pala, Sara Golijanin (16) iz Trnova, Gina Moconja (18) iz Banje Luka, Marina Golubović (21) iz Jajca, Suada Kukuljević (17) iz Orašja, Dragana Tošić (17) iz Han Pijeska, Tamara Nišić (16) iz Foče, Dragana Budiša (20) iz Gradiške, Medina Iskrić (18) iz Gradačca, Samra Šakanović (22) iz Orašja, Belma Ibrahimović (20) iz Srebrenika, Antonija Vučić (18) iz Kiseljaka, Lejla Salkić (18) iz Čelića, Marijana Bjelica (20) iz Sokoca, Lejla Arapčić (20) iz Lukavca, Munevera Muratović (16) iz Živinica, Ivana Gavrilović (17) iz Brčko Disktrikta, Dajana Novak (16) iz Bijeljine, Merima Fejzić (19) iz Žepča, Alma Konjević (18) iz Živinica, Mila Golić (21) iz Milića, Edina Pašalić (17) iz Gradačca i Tijana Tatić (20) iz Doboja.

Djevojke koje su se plasirale u super finale izbora za Miss BiH su: Ajla Memić, Isidora Borovčanin, Marina Golubović, Tamara Nišić, Medina Iskrić, Belma Ibrahimović, Antonija Vučić, Marijana Bjelica, Munevera Muratović, Ivana Gavrilović, Dajana Novak, Edina Pašalić i Tijana Tatić.

Robert Jovanović, predsjednik žirija i predstavnik Direkcije izbora za Miss BiH predstavio je djevojke koje su dobile lente za Miss šarma, interneta, televotinga i fotogeničnosti.

Miss šarma je Edina Pašalić (17) iz Gradačca, miss interneta, djevojka koja je dobila najveći broj lajkova na Facebook stranici Direkcije izbora za Miss BiH je Medina Iskrić (18) iz Gradačca.

Miss televotinga, djevojka koja je dobila najviše glasova publike je Marijana Bjelica (20) iz Sokoca, dok je za Miss fotogeničnosti proglašena Munevera Muratović (16) iz Živinica.

Za pobjednicu je glasao osmočlani žiri, kao i publika, a Zlatko Zubak, vlasnik licence za Miss BiH za Miss svijeta lente je dodijelio drugoj pratilji Miss BiH, Belmi Ibrahimović (20) iz Srebrenika, prvoj pratilji, Antoniji Vučić (18) iz Kiseljaka, dok je titulu Miss BiH za Miss svijeta ponijela Isidora Borovčanin (18) sa Pala.

Ukupni nagradni fond za Miss BiH koji je Direkcija izbora obezbijedila za pobjednicu iznosi 38.200 KM. Nagrade, između ostalog, uključuju: putovanje u London sa svim plaćenim troškovima, putovanje u Grčku za dvije osobe, sedmodnevni boravak u Neumu, kao i u hotelu Ilidža, a tu su i brojne nagrade koje uključuju odjeću, obuću, nakit, kozmetiku, frizerske i kozmetičke usluge, izradu modnih fotografija, umjetnička djela i mnoge druge.

Svih 26 djevojaka su od direkcije dobile video prezentaciju u vrijednosti od 700 KM.

(Klix)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender