27. 11. 2021.
Jović tri godine u Zvezdi

Jović tri godine u Zvezdi

Jović: Ostvario mi se dječački san

Jović je u nedjelju potpisao trogodišnji ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana i istog dana se pridružio novim saigračima.

Pregovori između Zvezde i mladog plejmejkera su trajali od kraja prošle sezone, a intenzivirani su po Jovićevom povratku sa Svjetskog prvenstva u Španiji, gdje je osvojio srebro sa reprezentacijom.

“Iza mene je turbulentna sezona koja je bila puna povreda zbog čega sam malo igrao. Mogu slobodno reći da je to bila sezona za zaborav s obzirom na to koliko sam utakmica propustio. Međutim, bio sam uporan, ostao sam pozitivan pa je kao pravi šlag na tortu došlo sve ovo što se desilo sa reprezentacijom i naravno moj potpis na ugovor sa Crvenom zvezdom”, rekao je Jović, “Izuzetno mi je drago da smo pregovore uspešno završili. Jer, ispunio mi se dečački san da zaigram u Zvezdi i zato jedva čekam prvu utakmicu”, istakao je Jović.

Tek što je potpisao ugovor sa ‘crveno-bijelima’ Jović je brže bolje stigao na Zvezdin trening u Pioniru. Poslije dva i po sata žestokog rada pod budnim okom trenera Dejana Radonjić, Jović je sumirao utiske po dolasku u novu sredinu.

“Sa nekolicinom momaka sam već imao prilike da igram, sa nekima sam ovog leta sarađivao u reprezentaciji, a neke poznajem jer smo bili direktni rivali na terenu. Mogu da kažem da su prvi utisci zaista odlični. Vidim da su svi igrači jako motiviosani, da vole da rade, da daju sve od sebe na treningu i zbog svega toga mislim da će ova godina biti dobra za nas i naše navijače”, naglasio je Jović.

Jović će na bekovskim pozicijama imati žestoku konkurenciju, ali kako sam kaže to ga raduje.

“Kada je reč o konkurenciji u timu najbitnije je da ona bude zdrava, jer to je najsigurniji put do uspeha. Ono što je primetno već na prvi pogled je da među igračima vlada odlična atmosfera i to je jako pozitivno”, istakao je Jović.

Borbeni bek je imao brojne ponude iz inostranstva, ali je ipak odabrao Crvenu zvezdu.

“Zvezda je bila najkonkretnija. Takođe, moja velika ljubav prema klubu je svakako prevagnula da potpišem trogodišnji ugovor”, rekao je Jović.

Jović će biti u timu Zvezde koji će ove nedjelje igrati na Glorija kupu u Istanbulu, na kojem će pored ‘crveno-bijelih’ učestvovati, između ostalih, CSKA i Fenerbahče. Na pitanje šta navijači mogu od njega da očekuju u predstojećoj sezoni Jović je rekao:

“Od mene mogu da očekuju da ću na svakom treningu i utakmici davati 100 odsto svojih mogućnosti. Siguran sam da će to zalaganje i moja velika posvećenost doneti rezultat. Prošle godine sam dosta pratio Zvezdine utakmice na malim ekranim i video sam da je podrška navijača bila izvanredna. Ne sumnjam da ćemo i ove sezone od strane navijača biti ispraćeni na isti način i nadam se da ćemo uz njihovu pomoć i podršku uspeti da ostvarimo sve zacrtane ciljeve”.

(Zvanični sajt CZ, B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender