04. 12. 2021.
Međunarodni dan bez automobila u Banjaluci

Međunarodni dan bez automobila u Banjaluci

Međunarodni dan bez automobila u Banjaluci

U periodu obustave saobraćaja od 11.00 do 13.00 časova biće izvršeno mjerenje aerozagađenja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Svojim učešćem u manifestaciji na Trgu Krajine pojedini sportski klubovi ukazaće na značaj zdravog života, a dijeljenjem besplatnih karata za javni prevoz od 11.00 do 13.00 časova na autobuskim stajalištima ispred Robne kuće “Boska” i “Pošte” građanima će biti ukazano na važnost upotrebe javnog prevoza.

U okviru Evropske sedmice mobilnosti pod sloganom “Naše ulice, naš izbor”, čije se obilježavanje završava danas, na Trgu Krajine započeta je edukacija djece na poligonu kroz simulaciju saobraćaja sa iscrtanim ulicama, pješačkim prelazima i semaforima, koja će trajati do kraja septembra.

Grad Banjaluka i ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana bez automobila realizuje uz podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srposke, Ministarstva unutrašnjih poslova, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Republičkog auto-moto saveza i autoprevoznika gradskog javnog prevoza.

Paralelno sa obilježavanjem Evropske sedmice mobilnosti, biće realizovana i aktivnost pod nazivom “Parkiraj pametno, parkiraj propisno!”, čiji je cilj eliminisanje parkiranja vozila na trotoarima i drugim površinama namijenjenim za kretanje pješake i biciklista.

Pojačane kontrole parkiranja vozila na trotoarima i drugim površinama namijenjenim za kretanje pješaka i biciklista provodiće i Komunalna policija grada Banjaluka.

(Agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender