04. 12. 2021.
Nikolić: Vučić i ja nekome smetamo, uzalud pokušavaju da nas posvađaju

Nikolić: Vučić i ja nekome smetamo, uzalud pokušavaju da nas posvađaju

Nikolić: Vučić i ja nekome smetamo, uzalud pokušavaju da nas posvađaju

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras, povodom medijske kampanje protiv njega, da on i premijer Aleksandar Vučić “nekom ozbiljno smetaju” i da neko ozbiljno pokušava da ih posvađa.

To, međutim, ne može da se desi, rekao je Nikolić gostujući u emisiji “Teška reč” na tv Pink.

Predsjednik Srbije je dodao i to da od kada su u stranci, njega i Vučića pokušavaju da posvađaju, kao i da su to ranije činili oni koji su shvatili da bi njih dvojica jednog dana mogla da vode zemlju.

Želja da nas razdvoje postoji od ranije. To se radi sistematski – rekao je Nikolić i dodao da su te navodne svađe oni ponekad, sporadično i demantovali, mada nije bilo ni neke potrebe za tim.

Međutim, sada je ta “akcija” većih razmjera, primjetio je Nikolić i dodao da su njih dvojica o tome razgovarali.

Stvara se utisak da smo u sukobu i ja sam toga potpuno svestan. To dolazi od ljudi koji imaju bolesne ambicije – podvukao je NIkolić i istakao da ovog časa, osim naroda, SNS i Vučića ne može niko da sruši.

Nikolić je podsjetio da je za Vučića rekao da mu je politički sin, da ga je uporedio sa svojim sinovima i da se Vučić protiv toga nije pobunio, a da on ne može ni da pomisli nešto loše nekom koga smatra sinom.

Znam koliko je Srbiji potrebno da uspe. U tandemu nekome ozbiljno smetamo – rekao je Nikolić i istakao da ga Vučić konsultuje o svim važnim odlukama.

Nikolić je rekao i da smatra da radi najbolje što može i da je to bolje od prethodnika, kao i to da ova vlada zaslužuje pomoć, a da bolju vladu od ove ne može da zamislite, baš iz razloga što je vodi Aleksandar Vučić.

Inače, u ovoj tv emisije je objasnio da ne voli da se medijski eksponira, ali da se na ovo odlučio jer je imao potrebu da građanima iznese svoj stav i da kaže šta misli.

Nikolić je dodao i da ne namjerava da tuži novinare i medije, jer neće “da uzima novac ni iz čijih usta”, ali da bi tužio samo ukoliko bi sudija mogao da zabrani toj osobi da nastavi da se dalje bavi novinarstvom.

Niti tužim, niti bilo koga plaćam, niti moji saradnici zovu redakcije i pitaju zašto neko radi to što radi, zašto sam u vestima na televizijama u 20. minutu, posle svih vesti – zakljucio je predsjednik Srbije.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je odluka o smanjenju plata i penzija, ustvari, odluka da se one osiguraju, jer se moglo desiti da ih uopšte ne bude, te istakao da premijer Aleksandar Vučić ne smije da odustane od tih mjera.

“U politici postoji izbor da nešto uradite ili da trajete, da narodu učiniš po volji ili da vodiš državu i narod”, rekao je Nikolić.

On je naveo da Srbija sada ima takav ugled u svijetu da je na račun toga mogla da se još zaduži, da ova vlast nastavi tako još neko vrijeme, ali, da to nisu htjeli da učine.

Nikolić je za TV “Pink” rekao da u Srbiji nema više šta ni da se proda, a na kritike opozicije da se ova vlast još više zadužila u prethodne dvije godine uzvratio tvrdnjom da su zaduživanja bila dvostruko jeftinija, te da bi inače u međuvremenu bankrotirali.

Nikolić je naveo da su premijer i on zajedno zastupali tu ideju u SNS i da je sada prilika da pokažu da su ozbiljno mislili da preuzmu teret na leđa.

“Nije to teret Aleksandra Vučića, nego svih nas i hoću da kažem da je to i moj teret i da primim barem deo na jedno rame”, rekao je Nikolić.

(Telegraf, agencije)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender