02. 12. 2021.

SNSD garant ravnopravnosti Srba u FBiH

Potpredsjednik SNSD-a Velimir Kunić istakao je da jedino SNSD ima snagu da zaštiti srpski narod u FBiH.

“Milorad Dodik je osnažio našu poziciju u Federaciji i to se ne zaboravlja. Politika Milorada Dodika je garant opstanka srpskog naroda”, rekao je Kunić.

On je dodao da je SNSD radio puno na tome da se osigura pravo na povratak i ravnopravnost u FBIH. “Samo zajedno možemo izboriti ravnopravnost i svoja prava, a to jedino možemo uz jak SNSD”, poručio je Kunić.

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu HNK Radislav Tubić podsjetio je da Srbi nisu konstitutivan narod u ovom kantonu i da to neće ni biti bez svojih predstavnika u vlasti.

“Ovih dana Srbe u HNK obilaze razne političke stranke koje nikad ništa nisu uradile za srpski narod i traže glas. Više puta sam bio u prilici da od stranaka u vlasti molim pomoć za srpska društva i narod na ovom području. Dali su obećanja, ali nikad ih nisu ispunili”, rekao je Tubić.

On je naglasio da će situacija i dalje biti takva ako Srbi ne budu imali svoje predstavnike u vlasti.

Predsjednik mostarskog odbora SNSD-a Mladen Krnjeušić naglasio je da je za 16 godina od povratka Srba u Mostar učinjeno mnogo na duhovnom i kulturnom planu, ali ne i na političkom.

On je podsjetio da je, uz pomoć vlasti Republike Srpske koju vodi SNSD, urađeno mnogo u Mostaru – obnovljena su dva društvena doma u povratničkim naseljima, a uskoro će i treći, a u sva povratnička naselja uvedena je rasvjeta.

“Međutim, da bi se uradilo više na obnovi i zapošljavanju Srba na ovim prostorima, neophodno je da Srbi imaju svoje predstavnike u institucijama, te stoga treba da daju podršku listi SNSD-a”, naglasio je Krnjeušić.

Na tribini je trebalo da učestvuju i kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik i kandidat ove koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, koji nisu mogli da dođu u Mostar zbog vremenskih neprilika.

Na tribini u mostarskom hotelu “Ero”, uz veliki broj građana, učestvovali su i zvaničnici SNSD-a iz istočne Hercegovine, prenose agencije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender