02. 12. 2021.
Vojinović: Pretučen i aktivista Saveza za promjene, ali zbog prijetnji ne smije da prijavi

Vojinović: Pretučen i aktivista Saveza za promjene, ali zbog prijetnji ne smije da prijavi

Vojinović: Pretučen i aktivista Saveza za promjene, ali zbog prijetnji ne smije da prijavi

Vojinović tvrdi da je na početku sinoćnjeg predizbornog skupa „grupa od oko 15 lica, među kojima su bili sin predsjednika Izvršnog odbora Opštinskog odbora SNSD-a Budimira Stankovića, Predrag, kao i kik–bokser Denis Marjanović, pokušala da spriječi njegovo održavanje provociranjem okupljenih građana“.

„NJih je vodio Draško Stanivuković, koji je poznat javnosti Laktaša. Pošto su bili sve glasniji u provokacijama, pozvali smo policiju da pošalje pojačanje, ali ni novih 15-20 policajaca nije smjelo da reaguje“, rekao je Vojinović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Vojinović je naveo i da je prilikom pripreme predizbornog skupa u Velikom Blaškom navedena grupa kidala reklamne plakate i sprečavala postavljanje šatora, što je zaustavljeno intervencijom aktivista Saveza.

Prema njegovim riječima, navedena grupa se povukla pred kraj tribine, vjerovatno na poziv nekog drugog, a ne policije, koja, kako je rekao, nije odradila svoj posao.

On je istakao da su građani Laktaša odlučili da izađu na izbore i da ih niko u tome neće spriječiti, iako će biti pokušaja potplaćivanja, jer je već, kako tvrdi, bilo ucjenjivanja članova biračkih odbora.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Laktaši Miodrag Burdelj izrazio je uvjerenje da će „dostojanstveni narod opštine Laktaši izvojevati i ovu pobjedu i da će do domokratskih promjena u ovoj opštini, ipak, doći“.

Potpredsjednik Opštinskog odbora PDP-a Laktaši Slobodan Radulović rekao je da su vladajuće stranke od 49 biračkih odbora postavili najmanje 30 svojih i da sinoćnji incident u Velikom Blašku nije prvi.

Predsjednik Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Dušan Simić rekao je da će Savez za promjene ostvariti „sigurnu pobjedu na načelničkim izborima, ukoliko ne bude izborne krađe“.

Predstavnici Saveza za promjene Laktaši tvrde da „vladajuće stranke pripremaju veliku krađu glasova na izborima za načelnika ove opštine, zbog čega će u toku dana uputiti dopis svim institucijama Republike Srpske, Centralnoj izbornoj komisiji BiH i OEBS-u da omoguće nesmetan izborni proces“, prenose agencije.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender